Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimlerinin ardından ilk kabine değişimini yaptı. Tartışmaların odağında bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden alındı. Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Aktif siyaseti bıraktım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uzun süredir istifa etmek istediği kamuoyuna yansımıştı. Kabinede sürpriz olarak kabul edilen istifa ise Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin istifası oldu. Özhaseki’nin yakın çevresine “artık aktif siyaseti bıraktım” dediği belirtiliyor.

Erdoğan Özhaseki’ye sert çıktı

Özhaseki’nin istifasının asıl sebebi son iki günde yaşanan gelişmeler olduğu söyleniyor. Özhaseki’nin memleketi Kayseri’de yaşanan gerginlik nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özhaseki’ye sert çıktığı iddia edildi. 

Sağlık Bakanlığı’nda neler yaşanıyor Sağlık Bakanlığı’nda neler yaşanıyor

Deprem bölgesinde yetersiz performans 

Ardından belediye başkanları kampında da Özhaseki’ye yönelik bazı tepkilerin olduğu belirtiliyor. Ayrıca deprem bölgesinde Özhaseki’nin yeteri performansı sergilememesinden dolayı da parti içinde eleştirilere sebep olmuş. Yaşanan gelişmeler nedeniyle Özhaseki’nin istifa etme kararı aldı.

Muhabir: Muhammed Vefa