Yerel seçimlere sayılı günler kala Şırnak Valisi Cevdet Atay, halka beyaz eşya ve gıda malzemesi dağıtmaya başladı.

MA'nın haberine göre, Vali Atay'ın talimatı doğrultusunda sonrasında ailelere Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından televizyon, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, çekyat, çalışma masası ve sandalye gibi eşyalar dağıtıldı. Bazı ailelere ise içinde bin 500 TL olan alışveriş kartları verildi.

Vali Atay’ın bu ziyaretleri hem kendisinin hem de valiliğin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılırken, Atay'ın ziyaretlerinde mevcut AK Partili belediye yönetiminden memnun oldukları ve yeniden seçilmelerini istedikleri yönünde söylemlerde bulunduğu da öne sürüldü. 

Söz konusu ziyaretlere tepki gösteren DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, sadece bu seçimde değil, daha önceki seçimlerde de devlet kurumlarının, amirlerinin iktidar partisi için seçim çalışması yürüttüğünü savundu.

Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz Aylin Nazlıaka: 'Medeni kanunu sil baştan' diyenleri siyasetten sileceğiz

İrmez, “Kentteki idari kurumları yürütenler, parti çalışanları gibi oy toplamaya çıkıyor. Şimdi de AKP çalışanları gibi sahada oy çalışması yürütüyorlar. Bunu ayan beyan bir şekilde yapıyorlar. Ev ev dükkan dükkan AKP adaylarıyla birlikte geziyorlar. Kamuoyuna bunlar yansıdı. Maalesef ki bu konuya dair herhangi bir soruşturma başlatılmıyor” ifadelerini kullandı. Bütün bölge illerinde aynı şekilde uygulamaların olduğunu belirten İrmez, “Devlet kurumlarının amirleri, devlet kurumlarının AKP için kullanıyor ve onlara hizmet sunuyor. Bütün devlet kurumları partimize karşı AKP için çalışıyor” diye konuştu.

Mülki idare amirlerinin bütün çabalarının boşuna olduğunu dile getiren İrmez, “Bizler, gücümüzü halktan alıyoruz. Bütün çalışmaları halkımızla birlikte fedakâr bir şekilde yürütüyoruz. Halkımızın iradesinin sandıktan çıkması için 24 saat aralıksız çalışıyoruz ve 31 Mart günü de zafer elde edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber merkezi