Rusya polisi, Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Devlet Bakanı Taimar Peterkop ve Kültür Bakanı Simonas Kairys'i 'arananlar' listesine aldı. Üç ismin Rusya İçişleri Bakanlığı'nın veri tabanındaki ilgili listeye eklendiği belirtildi. Estonyalı devlet yetkililerinin hangi suç ya da suçlardan arandığı hakkında bilgi verilmedi.

Sisi ve Esed, Gazze Şeridi'ndeki son durumu görüştü Sisi ve Esed, Gazze Şeridi'ndeki son durumu görüştü

Rusya'nın TASS devlet haber ajansı, bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Kallas, Peterkop ve Kairys'in 'Sovyet askerlerinin anıtlarını yok etmek' ile suçlandığını iddia etti.

"Rusya, askeri güçlerini iki katına çıkarmayı planlıyor"

Estonya Dış İstihbarat Servisi Genel Direktörü Kaupo Rosin'in Rusya'ya ilişkin iddialarının ardından üç Estonyalı devlet yetkilisinin Rusya'nın 'arananlar' listesine alındığı ifade edildi.

Rosin, 13 Şubat Salı günü yaptığı açıklamada, iki yıla yakın süredir Ukrayna ile savaşın sürdüğü Rusya'nın 'gelecek 10 yıl içinde Batı ile askeri bir çatışmaya hazırlandığını, bunun silahlı kuvvetlerin karşı hazırlığı ile engellenebileceğini' söyledi.

İstihbarat şefi, açıklamasında, Rusya'nın Finlandiya, Estonya, Litvanya ve Letonya sınırındaki birliklerinin sayısını iki katına çıkarma planı yaptığını iddia etti.

'Hazırlıksız olursak olasılık çok daha yüksek olacaktır'

Estonya'da ulusal güvenlik tehditlerine ilişkin hazırlanan raporun sunumunda konuşan Kaupo Rosin, "Eğer hazırlıksız olmazsak (Rus askeri saldırı) olasılığı herhangi bir hazırlık olmazsa çok daha yüksek olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi