Radyo ve Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), YouTube gibi sosyal medya platformlarındaki yayınlara denetim uygulanabilmesi için yeni düzenlemeler yapacak.

Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılacağı tarih belli oldu Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılacağı tarih belli oldu

Donanımhaber'in haberine göre, RTÜK YouTube'daki içerikleri denetlemek istiyor ve bu bağlamda YouTube ile görüşmeler hızlandırıldı. Aynı haberde, YouTube'un yanı sıra sosyal medya platformlarındaki tüm yayınların RTÜK'ün denetim süreçlerine dahil edilmesi için düzenleme hazırlığı başladığı belirtiliyor.

Bu düzenlemeyle birlikte, sosyal medya platformlarında yayın yapan tüm içerik sağlayıcıların RTÜK'ün kurallarına uyması zorunlu hale gelecek. RTÜK, sosyal medyadaki içerikler hakkında yayın yasağı kararı alma yetkisine sahip olacak. İlgili platformlar da RTÜK'ün bu kararlarını uygulamakla yükümlü olacaklar.

RTÜK'ten Vole adımı

Geçtiğimiz günlerde, Vole adlı bir YouTube kanalında yayınlanan bir videoda Serdar Ali Çelikler'in bir hakem hakkında sarf ettiği ağır sözler sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Bu olayın ardından RTÜK, konuyla ilgili olarak "YouTube" ile görüşmelerin devam ettiğini ve sosyal medya mecralarının RTÜK'ün denetim süreçlerine tabi olmasının beklendiğini belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi