BBC'de yer alan habere göre, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) halihazırda Gazze'de, özellikle rehinelerin serbest bırakılmasına yardımcı olacak bir ekibi bulunuyor. Bugün onlara rehineleri Gazze'nin tam olarak neresinden Hamas'tan almaları gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verilecek. Bugün serbest bırakılması beklenen 13 rehinenin hepsinin bir buluşma noktası olabileceği gibi birden fazla nokta da olabilir.

Operasyon karmaşık görünüyor ve ateşkes olmadan ve her iki taraf da ICRC'nin tarafsızlığına güvenmeden rehine değişimi gerçekleşemez. Kızıl Haç, rehineleri güvenli bir şekilde gemiye aldıktan sonra Mısır sınırına götürülecek ve İsrail güçlerine teslim edilecek.

Aynı sıralarda İsrail'deki başka bir ICRC ekibi, İsrail'in serbest bırakmayı kabul ettiği Filistinli mahkumların sağlık durumunu kontrol edecek ve onların gerçekten eve gönderilmek istediklerini doğrulayacak.

Bu, Kızıl Haç'ın uzun süredir deneyim sahibi olduğu bir iş.

İsrail Lübnan’ın güneyi ve doğusuna hava saldırısı düzenledi: 13 ölü İsrail Lübnan’ın güneyi ve doğusuna hava saldırısı düzenledi: 13 ölü

Nisan ayında Yemen'de 900 savaş esirinin değişimini kolaylaştırdı.

ICRC, savaşan tarafların üzerinde anlaştığı maddeleri uygulayacak. Pazarlık yapması söz konusu değil ve tarafsız bir organ olarak görev alacak. 

Editör: Halide Tonga