Prof. Dr. İbrahim Öztürk nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Arama motorlarında Prof. Dr. İbrahim Öztürk aratılıyor.  Prof. Dr. İbrahim Öztürk kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.

Prof. Dr. İbrahim Öztürk kimdir?

Profesör İbrahim Öztürk, 2017'den beri Duisburg-Essen Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisidir. Gelişimsel, kurumsal ve uluslararası ekonomiler üzerine çalışmaktadır. Araştırmaları Japon, Türk ve Çin ekonomilerine odaklanmaktadır. Şu anda, ortaya çıkan karma yönetim modelleri ve Yükselen Piyasa Ekonomilerinde popülizmin yükselişi üzerinde çalışmaktadır. Bu ilgi alanının bir parçası olarak, Çin'in Modern İpek Yolu Projesi / Kuşak ve Yol Girişimi'nin (BRI) kurumsal kalitesini, yönetim modelini ve küresel sistem için etkilerini incelemektedir. Ayrıca BRICS/MINT ülkeleri gibi Yükselen Piyasa Ekonomilerinde iş ve girişimcilik üzerine dersler vermektedir. Öztürk'ün doktora tezi, İkinci Dünya Savaşı sonrası dönemde Japonya'nın kalkınma kurumlarının yükselişi ve düşüşü üzerinedir.

Dr. Öztürk, 1992-2016 yılları arasında İstanbul, Türkiye'de hem yarı zamanlı hem de tam zamanlı öğretim görevlisi/araştırmacı olarak farklı kamu ve özel üniversitelerde çalıştı. 1998'de Tokyo'daki Keio Üniversitesi'nde ve 2003'te tekrar Tokyo Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak çalıştı. Ayrıca JETRO/AJIKEN'de (2004); Houston, Teksas'taki North American Üniversitesi'nde (2014-2015); ve Duisburg/Almanya'daki Duisburg-Essen Üniversitesi'nde (2017-2020) konuk araştırmacı olarak bulundu.

Dr. Öztürk, İstanbul Japonya Araştırma Derneği'nin (2003-2013) ve Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi'nin (2010-2013) kurucularından biridir. Uzun yıllardır iş dünyası derneklerine ve şirketlere danışmanlık yapmıştır. Ayrıca köşe yazarı ve TV yorumcusu olarak çalışmıştır. Dr. Öztürk'ün ana dili Türkçe'dir; İngilizce'yi akıcı, Almanca'yı orta ve Japonca'yı alt-orta seviyede konuşmaktadır. E-posta: [email protected] ,

Justin TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Justin TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

Kaynak: Haber Merkezi