Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçi’nde halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Buranın İliç olmasını istemiyoruz diyorlar. Niye? Bir altın madeni tehlikesi var. Eğer altın madeni Düziçi’ne gelirse suya siyanür karışır. Çünkü madenin yeri tam su yatağının olduğu yer. Siyanür bundan sonra başta doğacak çocuklar hepimizin sağlığını tehdit eden, açık maden olursa İliç gibi olur. Her şartta Düziçi’ne zararı olur. O yüzden CHP olarak tavrımız her zaman net. Türkiye’nin dört bir tarafında halk sağlığına karşı hiçbir şeye evet demeyiz. Belediye başkan adayımız Süleyman Algan. Seçilecek Allah’ın izniyle. Bir altın madeni çıkarılmaya çalışılsa Düziçi’ndeki herkesin önüne geçecek, mücadele edecek. Onun sözünü veriyoruz” dedi.

“Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz”

“Buradan öğretmen okulunun, köy enstitüsünün olduğu yerden bir kez daha seslenelim” ifadesini kullanan Özel, şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz seçimlerden önce Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına öğretmenliği üniversitede okumuş, öğretmen olmayı hak etmiş kişilere söz verdi. Dedi ki mülakatı kaldıracağım, atama yapacağız dediler. Tayyip Erdoğan geldiğinde 60-80 bin arasında ataması yapılmamış öğretmen vardı. Böyle şey olmaz hepsini atayacağım dedi ama şimdi 1 milyon öğretmen var. Bu 1 milyon öğretmen söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz diyorlar ki mülakatsız acilen 80 bin atama istiyoruz diyorlar. Biz de Düziçi’nden öğretmenlerin yetiştiği Düziçi’nden Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz, destek alkışı yapıyoruz.”

“5,5 çeyrek altın kayıp”

Emekli maaşlarında da değinen Özel,  “Son sözüm Düziçi’ndeki emeklilere. Tayyip Erdoğan’ın partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç ellemese, size hiç karışmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. O geldiğinde en düşük emekli maaşınız 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın almıyor. 5,5 çeyrek altın kayıp. Bir tanesini cebinden düşürsen bütün gün ararsın. Yahu bir emekli değil bütün emekliler. Bir çeyrek değil 5,5 çeyrek altın. Bir sefer değil her ay kaybediyorlar. Kimin yüzünden kaybediyorlar, nerede kaybettiler? Bakın bir şeyi kaybettiğin yerde ararsın. Siz ayda 5,5 çeyrek altını seçim sandığında kaybettiniz, onu arayacaksanız yine bir başka seçim sandığında, 31 Mart Pazar günü sandık başında arayacaksınız. 31 Mart Pazar, önce Yarbaşılılardan başkanı yeniden seçmelerini bekliyorum. Orada yok efendim, eski CHP’liymiş, yok efendim bazı CHP’liler destek verirmiş. Kardeşim Atatürk’ün partisinin adı belli. CHP. Atatürk’ün partisi bu. Partisinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Amblemi 6 ok. Adayı da bu. Yarbaşı Belediye Başkan adayı. Öyle başka CHP’li filan yok. Sen ampule gideceksin, Tayyip Beyin logosunun altına gireceksin, sonra ben de eski CHP’liyim. Yok öyle yağma. Oylar Atatürk’ün partisine” dedi.

Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki Iğdır Belediyesindeki işten çıkarmalara AK Parti ve MHP İl Başkanı'ndan tepki

Kaynak: Oğulcan Balcı