MSB'den 'Kilit kapanıyor' paylaşımı MSB'den 'Kilit kapanıyor' paylaşımı

Mukaddes Kubilay kimdir? Mukaddes Kubilay nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mukaddes Kubilay’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mukaddes Kubilay kimdir? Mukaddes Kubilay kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mukaddes Kubilay’nun biyografisini haberimizde derledik…

Mukaddes Kubilay kimdir?

1990 yılında aktif siyasete giren Mukaddes Kubilay, 1999’da Halkın Demokrasi Partisi’nden (HADEP) Ağrı'nın Doğubeyazıt Belediyesi Başkanı seçildi. Kubilay, 2004 yılında ise partinin önseçiminde 8 erkek adaya karşı seçimi kazanarak, belediye seçimlerinde ise yüksek bir oy oranıyla yeniden başkan seçildi. Görevini 2009’a kadar sürdüren Kubilay, 1 Haziran 2014 seçimlerinde ise Ağrı Belediye Başkanlığı’nı Sırrı Sakık ile birlikte yürüttü.

Kubilay, daha önce de ifade vermeye gittiği halde, 22 Aralık 2016’da kızının evine düzenlenen baskında gözaltına alındı. 26 Aralık 2016’da ise tutuklandı ve 1 Mart 2017’de eşbaşkanı olduğu belediyeye kayyım atandı. 16 Şubat 2018’de yapılan karar duruşmasında “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla Kubilay’a 8 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu ceza daha sonra Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay tarafından onandı. Kubilay’ın tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından birden fazla engellendi. 

Kaynak: Haber Merkezi