Rusya'nın başkenti Moskova'da geçen cuma akşamı Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve en az 137 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan vatandaşı dört IŞİD militanından biri olan Şamsidin Fariduni’ye dair yeni bilgiler tespit edildi.

Artı Gerçek’ten Hale Gönültaş’ın haberine göre, Tacik uyruklu Fariduni şubat ayında dört gece İstanbul Şişli’de bir otelde konakladı. Fariduni otelden ayrılıp Başakşehir’de bir eve yerleşti.

4 Mart’ta şahsi pasaportu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçakla Rusya’ya geçen Fariduni’nin İstanbul’dayken kimlerle temas kurduğu, Başakşehir’deki evde kimlerle kaldığı ve İstanbul’a ne amaçla geldiği konularında net bir bilgi edinilemedi.

Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama Yeniden yargılanma talebi reddedilen Osman Kavala’dan yazılı açıklama

25 yaşındaki Fariduni Şamsidin'in 23 Şubat'ta İstanbul'dan fotoğraflar paylaştığı da ortaya çıkmıştı. Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, Şamsidin'in bu tarihte paylaştığı karelerde Fatih Cami'nin görüldüğünü yazdı.

Kaynak: Haber Merkezi