Mason Greenwood kimdir? Mason Greenwood nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mason Greenwood’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mason Greenwood kimdir? Mason Greenwood kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mason Greenwood’un biyografisini haberimizde derledik…

Mason Greenwood kimdir?

Mason Will John Greenwood (d. 1 Ekim 2001, Bradford, İngiltere), Getafe takımında forvet pozisyonunda görev yapan İngiltere doğumlu Jamaika asıllı İngiliz futbolcudur.

Manchester United'ın altyapısından yetişen Greenwood, Eylül 2019'da Astana'ya karşı oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında gol atarak 17 yıl 353 günle kulübün Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu oldu. İngiltere formasıyla ilk uluslararası maçına Eylül 2020'de İzlanda'ya karşı oynanan UEFA Uluslar Ligi maçında çıktı.

Greenwood, Ocak 2022'de bir kadına tecavüz ve saldırı şüphesiyle, birkaç gün sonra ise cinsel saldırı ve öldürme tehdidi şüphesiyle tutuklandı. Greenwood, o tarihten itibaren ne kulübüyle ne de milli takımıyla antrenmana çıkmadı veya forma giymedi. Ekim 2022'de tecavüze teşebbüs, fiili bedensel zarara yol açan saldırı ve kontrol edici ve zorlayıcı davranışlarla suçlandı. Şubat 2023'te kendisine yöneltilen tüm suçlamalar düştü. 21 Ağustos 2023'te Manchester United ve Greenwood kulüpten ayrılacağını duyurdu.

Bitlis’te 2016 Model Skoda Octavia araç mahkemeden satılıktır Bitlis’te 2016 Model Skoda Octavia araç mahkemeden satılıktır

Hakkında açılan davalarla sonucu tutuklanması ile birlikte Transfermarkt'ta 50 milyon € olan piyasa değeri 0 €'ya düşmüştür.

Kaynak: Haber Merkezi