Buket Özgünlü kimdir? Buket Özgünlü nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Buket Özgünlü’nün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Buket Özgünlü kimdir? Buket Özgünlü kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Buket Özgünlü’nün biyografisini haberimizde derledik…

Buket Özgünlü kimdir?

Köpekvelisi’ olarak bilinen Buket Özgünlü, Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı’dır. Batıkent Anadolu Lisesi’nde okumuştur.

Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

Buket Özgünlü, birkaç yıl önce engelli sokak köpeklerine yönelik barınak çalışmasıyla gündeme gelmişti. Ankara'da babasının felç geçirmesi sonrasında 163 engelli köpeğin bakımını üstlenen Özgünlü, sokak hayvanlarının beslenmesine yıllar önce başlamıştı. Özgünlü, 300'e yakın köpeği beslediğini ve daha fazla yardım yapabilmek için Yaşama Tutunan Patiler Derneği'ni kurduğunu açıklamıştı.

İşletme müdürü olarak görev yapan Özgünlü, birikimleriyle ve bağışlarla desteklenen derneğiyle Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 20 dönümlük bir araziye barınak inşa etmişti. Bu barınakta, farklı illerden gelen engelli köpeklerin bakımını üstlenmişti.

Sosyal medyada Buket Özgünlü Boyacı isimli kadın, Şanlıurfa'da bir bölgedeki kuduz karantinasından 35 köpek kaçırıp Ankara'ya götürdüğünü söyledi. Bu durum üzerine Ankara Valiliği harekete geçti. Tespit edilen hayvanlar, karantinaya alındı. Hayvanları kente getiren 2 kişi gözaltına alınırken işlemlerinin ardından Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı.

Kaynak: Haber Merkezi