Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Kris Kristofferson’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Kris Kristofferson kimdir? Kris Kristofferson kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Kris Kristofferson’nun biyografisini haberimizde derledik…

Kris Kristofferson kimdir?

22 Haziran 1936’da Brownsville-Teksas’ta doğan Kristofferson, country müziğinin önde gelen isimlerinden biri oldu. Kaliforniya’daki Pomona Koleji’nde yazarlık eğitimi alan Kristofferson, daha sonra Rhodes bursiyeri olarak Oxford’a gitti.

Rojin Kabaiş kimdir? Rojin Kabaiş kimdir?

1960’ta Oxford’dan yüksek lisans derecesini aldı, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) döndü ve orduya katıldı. Askerlik görevi sırasında edebiyat öğretmenliği yapması için görevlendirilmişti.

1965 yılında Nashville’i ziyaret etti ve iki hafta içinde ordudaki görevinden istifa etti, müzik kariyerine devam etmek istedi.

Ödülleri ve başarıları

1972’de Help Me Make It Through the Night adlı şarkısıyla “En İyi Country Müzik” dalında üç Grammy ödülü kazandı. Kristofferson, 1971 yılında oyunculuk kariyerine adım attı. A Star Is Born (1976) filminde John Norman Howard karakterini canlandırarak, Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü.

Kristofferson 1985 yılında arkadaşları Johnny Cash, Waylon Jennings ve Willie Nelson ile birlikte The Highwaymen adında bir süper grup kurdu.

Ayrıca The Recording Academy, Country Music Association ve Academy of Country Music gibi kurumlardan da birçok yaşam boyu başarı ödülü aldı.

Kristofferson evli ve 8 çocuğu var.

Kaynak: Haber Merkezi