İngiltere Kralı Charles'ın prostat büyümesine yönelik tedavi için bugün hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Kral Charles, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte Batı Londra'daki özel Londra Kliniği'nde görüntülendi. Hastanede aynı zamanda gelini Galler Prensesi Kate de geçtiğimiz hafta geçirdiği karın ameliyatından sonra tedavi görüyor.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kral bu sabah planlı tedavi için Londra'daki bir hastaneye kaldırıldı" ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Charles'ın kendi tedavisinden önce Kate'i ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Majesteleri, geçen hafta iyi dileklerini gönderen herkese teşekkür ediyor ve teşhisinin halk sağlığı bilinci üzerinde olumlu bir etki yarattığını öğrenmekten mutluluk duyuyor" dendi.

Geçtiğimiz hafta 75 yaşındaki Charles'ın, 50 yaş üstü erkekler arasında yaygın olan iyi huylu bir prostat durumu için 'düzeltici prosedür' geçireceği açıklanmış, Kraliçe Camilla kocasının iyi olduğunu ve 'işe geri dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini' söylemişti.

İsrail, Batı Şeria'da gözaltına aldıkları bir Filistinliyi öldürdü İsrail, Batı Şeria'da gözaltına aldıkları bir Filistinliyi öldürdü

Kralın ne kadar süre hastanede kalacağının belirtilmediği açıklamada, yaklaşan halka açık toplantıların ertelendiği kaydedildi.

Kaynak: Haber merkezi