Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadınlar için kıraathane yapacaklarını belirterek, "Şimdi millet bahçelerine kadın kıraathaneleri yapacağız. Kadınlar için kıraathane yapacağız" açıklamasında bulundu. Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, kadın kıraathanelerine ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanının yıllardan beri kahvehanelere karşı tepkili olduğunu biliyoruz. Yıllardan beri kahve kalmadı. Kahvehane kültürünü bitirdiler. Ne kıraathanesini açacaklar anlamadım” dedi. Odalarına kayıtlı 167 tane kadın üye olduğunu söyleyen Güven, “Zaten bizim kahvehanelerimizde 167 tane kadın üyemiz var. Bu hükümetin yıllardır yapmış olduğu şey meslek sivil toplum örgütlerinin görüşünü almamak. Ben bir oda başkanıyım. Önce bu alt yapı projesini benimle yapacaklar. Ne getirir, ne götürür? Bu planlanmalı. Ondan sonra projeyi açıklıyorlar. Altı yok üstü yok” diye konuştu.

“Kahvehane kültürünü bitirdiler”

Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kadın kıraathanelerini ELİPS HABER’e değerlendirdi. Güven söz konusu açıklamaya ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanının yıllardan beri kahvehanelere karşı tepkili olduğunu biliyoruz. Yıllardan beri kahvehane kalmadı ki zaten. Kahvehane kültürünü bitirdiler. Avrupa uyum yasalarını getirdiler. Her köşede kahve zincirleri açıldı. Her yer kahve gibi çalışıyor. Ne kıraathanesini açacaklar anlamadım” ifadelerini kullandı.

“Plansız hareket ediliyor: Bu projelerin altı yok üstü yok”

Odalarına kayıtlı 167 tane kadın üye olduğunu açıklayan Güven, şunları söyledi:

“Zaten bizim kahvehanelerimizde 167 tane kadın üyemiz var. Kahvelerde zaten okey, tavla gibi oyunlar oynanıyor. Bu hükümetin yıllardır yapmış olduğu şey meslek sivil toplum örgütlerinin görüşünü almamak. Ben bir oda başkanıyım. Önce bu alt yapı projesini benimle yapacaklar. Ne getirir, ne götürür? Bu planlanmalı. Ondan sonra projeyi açıklıyorlar. Altı yok üstü yok. Son derece yanlış yapıyorlar. Mesela millet kıraathaneleri ne oldu? Yanlış. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bizim görüşümüz alınmıyor. Bunları değiştireceklerine kanunu değiştirsinler. Kahve gibi çalışıyor. Polis girmiyor. Bunlar gündemi değiştirmek peşindeler.”

Mansur Yavaş’ın abisi Burdur’da yaptığı kazada yaralandı Mansur Yavaş’ın abisi Burdur’da yaptığı kazada yaralandı

“Kadın kıraathanelerine karşı değiliz”

Söz konusu projelerin gerçekleşmesi için görüşlerinin alınması gerektiğini vurgulayan Güven, “Meslek sivil toplum örgütünün görüşü alınmadan bu iş yürümez. Biz karşı değiliz. Çok güzel, kadınlar da gelsin. Ama zaten bizim 167 tane kadın işletme üyelerimiz var. Hatta benim yönetim kurulu üyelerimden biri de kadın. Kızılay’ın göbeğinde işletme yapıyor. Bunu neden yapıyorlar? Bunun altından ne çıkarak merak ediyorum” dedi.

Kaynak: Deniz Dalgıç