İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurdu. Saldırıda 4 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. IRNA'nın haberinde, "Siyonist rejim Şeyh Saad Mahallesi'nde bir sivil yerleşim birimini hedef aldı" ifadelerine yer verildi.

Haberde, saldırıda hedef alınan binanın İran'ın Şam Büyükelçiliği yakınlarında olduğu bilgisi verildi.

Pakistan'da tutuklu eski Başbakan Han'a "cinayete teşebbüs" suçlaması Pakistan'da tutuklu eski Başbakan Han'a "cinayete teşebbüs" suçlaması

Suriye haber ajansı

Suriye rejiminin ajansı SANA'nın haberinde ise "Şam semalarında patlama sesleri duyulduğu, hava savunma sistemlerinin düşman hedeflerine karşı koyduğu" belirtildi. Haberde, "Şam’daki Mezze mahallesinde bir apartman binasını hedef aldı ve ilk bilgilere göre yaralılar var" ifadesine yer verildi.

Saldırıda 4 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

İran'ın Şam Büyükelçiliği: Ölen ve yaralananlar arasında İran vatandaşı yok

İran'ın Şam Büyükelçiliği, İsrail'in büyükelçilik yakınlarında bir binaya düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar arasında İran vatandaşının olmadığını duyurdu. İran'ın Şam Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Şam'ın merkezinde sivil bir binaya düzenlediği füze saldırısında sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıyı kınayan İran Büyükelçiliği, ölü ve yaralılar arasında İran vatandaşı bulunmadığı bilgisini paylaştı. İran resmi haber ajansı IRNA İsrail'in Şam'da İran Büyükelçiliği yakınlarında bir binayı hedef aldığını duyurmuştu.

Suriye rejiminin ajansı SANA'nın haberinde ise "Şam'daki Mezze Mahallesi'nde bir apartman binası hedef alındı ve ilk bilgilere göre yaralılar var" ifadesine yer verilmişti.

Kaynak: AA