Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Justin TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Ferit Demir kimdir? Ferit Demir nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Ferit Demir’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Ferit Demir kimdir? Ferit Demir kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Ferit Demir’in biyografisini haberimizde derledik…

Ferit Demir kimdir?

Ferit Demir, 1970 yılında Tunceli’nin Pertek ilçesinde doğdu. İstanbul’da lise eğitimini tamamladıktan sonra kısa bir süre reklam sektöründe çalıştı. 1993 yılında gazeteciliğe adım atan Demir, Milliyet Gazetesi’nin Tunceli muhabiri olarak göreve başladı. Aynı dönemde Cumhuriyet Gazetesi’nin de Tunceli muhabirliğini üstlenerek basın dünyasına güçlü bir giriş yaptı.

Ferit Demir, bölgedeki olayları objektif ve tarafsız bir şekilde aktarma konusundaki yeteneği ile tanındı. Gazetecilik kariyerinde elde ettiği başarılar sayesinde birçok ödül kazandı. Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü ve Yılın Haber Ödülü gibi prestijli ödüllerle onurlandırıldı. Ayrıca, 1994-1999 yılları arasında Reuters ve BBC için bölgeden önemli haberler geçerek araştırmacı gazetecilikte öne çıktı.

1999 yılında Hürriyet ve Milliyet Haber Ajanslarının birleşmesiyle kurulan Doğan Haber Ajansı’nda (DHA) Tunceli muhabiri olarak göreve başlayan Demir, 21 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde çalıştı. DHA’da görev yaptığı sürede Türkiye’nin gündemine damga vuran birçok habere imza attı ve ajans tarihinin en çok ödül alan muhabiri unvanını kazandı.

Son dönemlerde Ferit Demir, Halk TV muhabiri olarak görev yapmaya devam ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi