Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yükselen İslam düşmanlığının hedef aldığı toplum kesiminin başında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yaşıyor. Avrupa'da mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıların çoğu Türk büyükelçiliklerinin önünde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Hollanda futbol maçını izlemek üzere Almanya'ya gitti

Düzensiz göç meselesinde 12 yıldır ciddi baskı altındayız. Çatışmalar ve terör örgütlerinin baskılarından kaçan yaklaşık 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. İklim değişikliği konusunda da durum farklı değil. İklim değişikliğinin etkilerine her geçen yıl daha fazla maruz kalıyoruz.

Türkiye'nin hiçbir hadiseyi uzaktan seyretme veya görmezden gelme lüksü yoktur. Sorumluluk sahibi bir ülke olarak doğru bildiklerimizi cesaretle söylemek hem kendi insanımıza hem de tüm insanlığa karşı görevimizdir. Hakikatı konuşanların seslerin kısıldığı günümüzde, böyle bir vizyonun zorluklarının farkındayız. Gerçekleri dillendirmeye devam edeceğiz.

Tarih boyunca olduğu gibi bugün de jeopolitik rekabetin kıran kırana geçtiği bir coğrafyada yer aldığımızı asla unutmuyoruz. İçeride güçlü olmadan dışarıda güçlü olamayacağını çok iyi biliyoruz. Nitekim, son 21 yılda ekonomiden ticarete, savunmadan ihracata her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik. Milli onurumuzu, bekamızı, milletimizin hak ve hukukunu koruyabilmek için her türlü adımı attık. Milli gelirimizi 238 milyar dolardan tam 5 kat artışla 1 trilyon 119 milyar dolara yükselttik. Ülkemizi satın alma kalitesine göre milli gelir sıralamasında dünyada 11. sıraya çıkardık. İhracatı 36 milyar dolardan 256 milyar dolara, turizm gelirlerimizi 13 milyar dolardan 54 buçuk milyar dolara getirdik.

Gazze'de sadece çocuk, kadın ve siviller canice katledilmedi, aynı zamanda milyarlarca insanın uluslararası sisteme, adalete ve hukuka inancı da yok edildi. Gazze'de yaşananlar kesinlikle bir savaş değildir, bir soykırım girişimidir. İsrail'e ilk günden beri koşulsuz destek veren Batılı güçler 'Tazıya tut tavşana kaç' diyen iki yüzlü politikalarıyla dökülen kana ortak oluyor. Uluslararası toplum, Filistin halkına olan borcunu ancak Filistin devletinin kurulmasıyla ödeyebilir."

Kaynak: Haber merkezi