Enes Batur kimdir? Enes Batur nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Enes Batur’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Enes Batur kimdir? Enes Batur kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Enes Batur’un biyografisini haberimizde derledik…

Enes Batur kimdir?

Enes Batur Sungurtekin veya sadece bilinen adıyla Enes Batur (9 Nisan 1998, Ankara), Türk YouTuber, oyuncu ve şarkıcıdır. Nisan 2023 itibarıyla Türkiye'nin en çok abonesi bulunan bireysel YouTube kanalının sahibidir. Eğlence, video günlüğü ve meydan okuma türü videolar çekmektedir.

9 Nisan 1998'de Arzu ve Fatih Sungurtekin çiftinin oğlu olarak Ankara'da doğdu. Sungurtekin, kanalında yayınlamış olduğu bir videoda annesinin Malatyalı, babasının Adanalı olduğuna değinmiş, kendisini de Adanalı olarak tanımlamıştır.

2017'de düzenlenen 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde ilk kez dağıtılan En İyi YouTuber Ödülü kendisine verildi; ancak daha sonra geri alındı. 2018'de düzenlenen 5. Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü'nü kazandı. Başrollerini Ceyda Düvenci ve Bekir Aksoy ile paylaştığı ilk filmi Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?, 19 Ocak 2018'de vizyona girdi. İkinci filmi Enes Batur Gerçek Kahraman 31 Mayıs 2019'da vizyona girdi. Sungurtekin, 2019 yılının Haziran ayında Survivor adlı yarışma programında konuk olarak bir bölümde yarıştı.

SHP'yi kim kurdu, kurucuları kim? 2024 SHP'yi kim kurdu, kurucuları kim? 2024

Sungurtekin; Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde bir süre eğitim almış, YouTube kariyeri gelişince yüksek eğitimine Nişantaşı Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde devam etmiştir.

Nisan ve Mayıs 2020'de Oyuncak Avı adlı kanalın, SocialBlade verilerine göre bir günde 8 milyonu aşkın abone kazanarak Sungurtekin'i geçtiği ve Türkiye'nin en çok aboneye sahip bireysel YouTube kanalı olduğuna dair çeşitli haberler yayımlandı. Ancak SocialBlade, Sungurtekin'in sıralamasını değiştirmedi ve Oyuncak Avı adlı kanalı ABD menşeli olarak sınıflandırdı. Nisan 2023 SocialBlade verilerine göre Oyuncak Avı Adlı kanalın şimdi 15.2 Milyon Abone sayısına sahiptir, Sungurtekin'in ise 15.9 Milyon abonesi vardır ve Oyuncak Avı Adlı kanal Türkiye Menşeli olarak sınıflandırılmıştır.

Sungurtekin'in, 10 Mart 2020'de eski bir videosu yüzünden YouTube'a video yüklemesi yasaklanmıştır. Aynı sorunu Sungurtekin, 30 Mart 2021'de 5 sene önceki videosu yüzünden tekrar yaşamıştır.

Sungurtekin, 2015 yılından 2018 yılına kadar Başak Karahan ile sevgiliydi. 23 Mayıs 2019 tarihinde, Damla Aslanalp ile evliliği hakkında haberler ortaya çıktı. Ancak takipçileri Enes Batur'un evlendiğine inanmadı, bunun yeni çıkacak filminin bir reklamı olduğunu düşündüler. Haziran 2019'da, Enes Batur Instagram üzerinden paylaştığı bir videoda aslında gerçekten evlenmediğini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi