Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul ve Ankara da dahil, her seçim çevresinde aday göstereceklerini ifade etti. İşbirliği olabilecek il ve ilçelerdeki adayları açıklama süreci ertelenen DEVA Partisi’nde bugün 70'den fazla aday daha açıklanacak. 

Adayların tamamen netleşeceği tarihle ilgili Elipshaber’e açıklamalarda bulunan Şahin, “Bugün de 70’in üzerinde belediye başkan adayımızı açıklayacağız ve 2023 finalini yapmış olacağız. Büyükşehirler başta olmak üzere daha fazla belediye başkanı adayını açıklamayı düşünüyoruz. Zamana yaymak istediğimiz illerimiz var. 20 Şubat, partimizde adaylık başvurusunun son tarihi. Hepsini Şubat sonunda açıklamış olacağız” dedi.

Asgari ücret seçimden sonra tamamen eriyecek

Dün akşam saatlerinde 2024 yılı için açıklanan asgari ücretin 17 bin 002 Türk lirası olmasını da değerlendiren Şahin, “Bizim istediğimiz asgari ücret ve refah payının belirlenmesiydi. Ama vatandaşımızın daha cebine girmeden bu asgari ücretin eriyeceğini hepimiz göreceğiz. Bu sadece yerel seçimler için yapılmış bir strateji. Marttan sonra tamamen bu ücret eriyecek.” dedi.

Dalgın: Önemli olan artışın berekete yansıması ve yüksek maaşlı işçi çalıştırabilmek

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, "5 çalışandan 4'ü asgari ücret alıyor. Asgari ücretin artırılması tabi ki gereklilik. Bunu yaparken bir denge gerekir. Asgari ücreti devlet ödemiyor. 10 kişi çalıştıran lokanta ödüyor, esnaf ödüyor, tekstil atölyeleri ödüyor... Kayıt dışı ekonomi ve işten çıkarmalar olmamalı. Bunun telafisi çok zor. Bunu dengeye oturtmak lazım. Bunun yolu da enflasyonla mücadele etmek. Bu sene asgari ücret 2 defa artırıldı ama 3 ayda para eridi. Artıyorsunuz, fiyatlar 3 ayda yukarı çıkıyor ve paranız erimiş oluyor. Paranın bereketi kalmıyor. O yüzden esas mesele, asgari ücretin artışının paranın bereketine yansıması, kalıcı olması ve mümkün olduğunca vatandaşların asgari ücretten kurtulması. Örneğin Almanya'da çalışanların yüzde 6'sı asgari ücretli. Başka ülkelerde daha az. Bizde ise yüzde 40-45. Hepimiz asgari ücrete doğru baskılanıyoruz. Bu iki mesele önemlidir." dedi. 

İzmir Körfezi son 25 yılın en kirli dönemini yaşıyor İzmir Körfezi son 25 yılın en kirli dönemini yaşıyor

Aday açıklamaları ile ilgili Dalgın, "Aday açıklamalarımız peyderpey devam edecek. Bölgesel çapta açıklamalar olabilir." dedi. 

Muhabir Şevval Dalgıç

Kaynak: Şevval Dalgıç