Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), geleneğinden geldiği partilerce daha önce yönetilmeyen ve son iki dönemdir AKP yönetiminde olan Muş kent merkezinde zafere çok yaklaştı. Kent merkezinde büyük bölümü açılan sandıklarda birinci çıkan parti, yine 3 ilçe ve 2 beldede büyük bir başarıya imza attı.

Oy sayma işleminin devem ettiği kentte partililer elde ettikleri başarıyı kutlamaya başladı. Yansıyan sonuçlar üzerine İl Örgütü binası önünde toplanan partililer, meşaleler yakıp davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. DEM Partililer oluşturdukları araç konvoy ile kentin cadde ve sokaklarında korna çalarak tur attı. Gökyüzünde ise havai fişekler patladı.

CHP'li Aytekin: Emeklilerimiz geçinmek için yabancıların bulaşıklarını yıkıyor CHP'li Aytekin: Emeklilerimiz geçinmek için yabancıların bulaşıklarını yıkıyor

Kutlamalar devam ederken, DEM Parti yöneticileri partililerden sonuçlar kesinleşinceye kadar sandıklara sahip çıkmaya devam etmeleri çağrıda bulundu.

Bulanık

Belediyenin iki dönemdir kayyım yönetiminde olduğu Bulanık’ta, sandıklardan DEM Parti çıktı. Partililer elde ettikleri zaferi sokaklara çıkıp meşaleler yakarak kutladı.

Malazgirt

Şaibe karışan 2019 seçimlerinde bütün itirazlara rağmen YSK tarafından AKP yönetimine verilen Malazgirt yine sandıklardan DEM Parti çıktı. Sonuçlar henis kesinleşmemesine rağmen kutlamalara başlanan ilçede partililerde büyük bir coşku hâkim. Parti yöneticileri ise sandıkları sahip çıkılması yönünde çağrılarına devam etti.

Varto

DEM Parti, Varto ise yine sandıklardan büyük bir farkla çıktı. Her sene büyük bir farkla kazanmasına rağmen ısrarla irade gaspına uğrayan Varto halkı, sandıklara yoğun bir katılım sağlayarak yine büyük bir oy farkıyla seçimini kazanarak, DEM Parti adaylarını belediye eş başkanı yaptı. (MA)

Kaynak: Haber Merkezi