Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı’nın 53. olağan genel kurulunda konuştu. Kongre salonuna gelenlere seslenen Erdoğan, gençlere 'çok çalışıp kimseye muhtaç olmamalarını' tavsiye etti. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Hamas, terör örgütü değil direniş örgütüdür"

Gazze konusunda büyük bedel ödediklerini iddia eden Erdoğan, "Verdiğimiz mücadele ayan beyan ortadadır. ABD'ye ilk yaptığım ziyarette ABD'nin önde gelenleri Hamas'a 'terör örgütü' dediler. 'Hamas bir terör örgütü değil, tam aksine bir direniş örgütüdür' dedim. Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye" ifadelerini kullandı. 

Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması

'İslam dünyası' eleştirisi

Erdoğan, "Netanyahu, günümüzün nazileri olarak ismini Hitler'in, Mussolini'nin, Stalin'in ve diğer modern dönem canilerinin yanına eklemiştir. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermesi için gerekeni yapıyoruz. Yaklaşık 2 milyarlık İslam alemi, Filistinlilere kardeşlik görevini tam anlamıyla yerine getirememiştir” ifadelerini kullandı.

"Tayyip Erdoğan 15 sene evvel ‘One minute’ dediyse bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır"

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ülke ve millet olarak İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ilk gününden itibaren Filistin halkı için tüm imkanları seferber ettik. Tüm görüşmelerde Filistin meselesini gündeme getirdik. Ülkemizdeki İsrail muhipleri dahil herkesin Hamas’a terör örgütü yaftası vurmak için yarıştığı dönemde biz buna itiraz ettik. Filistinli mücahitlere böyle bir kara çalınamayacağını ilan ettik.

Türkiye’nin Filistin davası için verdiği mücadelenin şahidi Filistinli kardeşlerimizdir. Gazze’deki katliamı unutturmayan ülkelerin başında biz varız. Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülke Türkiye’dir. Halk böyle iken her kim ‘Hiçbir şey yapmadılar’ diye eleştiriyorsa kul hakkına giriyor demektir. Tayyip Erdoğan 15 sene evvel ‘One minute’ dediyse bugün de aynı yerde dimdik durmaktadır."

Kaynak: Haber Merkezi