Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: 

Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var. Milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak. Eğer, yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa durumları yeniden değerlendirilecek.

Hiçbir belediye başkanını 'değişim' karşıtı diye cezalandırmak ve hak ettiği görevi kendisine vermemek niyetinde değilim. İlk düğmeyi ters iliklemek birilerine belediye sözü vermektir.

İYİ Parti'de Başkanlık Divanı toplandı İYİ Parti'de Başkanlık Divanı toplandı

Sadece İstanbul, Ankara ve Aydın'da belediye başkanlarını yeniden aday yapacağız.

Parti Meclisimizin yaş ortası 43. Parti Meclisimiz benden genç. İllere söz vermiştik, Parti Meclisinde örgütümüz kendisini göreceğiz diye. Daha önce il ve ilçe başkanlığı yapmış 15 arkadaşımız, örgütlerde görev yapmış 32 arkadaşımız var. Her 4 PM üyesinden biri il ve ilçe başkanlığından buralara gelmiş arkadaşımız. 

MYK’nin özelliği iki kompartımandan oluşuyor. Birinin yaş ortalaması 46, diğerinin 48. 24 Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız var. MYK’mız 24 kişiden oluşuyor.

İki kompartmanın biri gölge kabine. Selin Sayek Böke Cumhurbaşkanı Yardımcısının karşılığı olarak görev yapacak. Gamze Taşçıer Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı. Gülşah Deniz Atalar Çevre Şehircilik ve İklimDeğişikliği Bakanlığından sorumlu. Bu görevi ÇMO Eski Başkanı Baran Bozoğlu ile birlikte yapacak. İlkah Uzgel Dışişleri Bakanlığı. Deniz Yavuzyılmaz Enerji Bakanlığından sorumlu. Sevgi Kılıç Gençlik Bakanlığından sorumlu. Hazine ve Maliye Bakanlığından Sayın Yalçın Karatepe. İçişleri Bakanlığından Murat Bakan sorumlu.

Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: İşte CHP'nin yeni MYK üyeleri Özgür Özel'in A Takımı belli oldu: İşte CHP'nin yeni MYK üyeleri

Editör: Halide Tonga