Ankara'da seyir halindeki otomobil yandı Ankara'da seyir halindeki otomobil yandı

Yangın saat 13.30 sıralarında Orhaneli ilçesine bağlı Topuk Mahallesi ile Göktepe Mahallesi arasındaki çam ormanlarında çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına karadan 38 araçla, havadan da Orman Genel Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 3 helikopter ile müdahale edilirken, Balıkesir Edremit’te konuşlu bulunan 2 AT 805 tipi yangın söndürme uçağının da bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

6 helikopter, 4 uçakla müdahale 

Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, dik ve engebeli arazinin söndürme güçleştirdiğini, ekiplerin arazöz ve iş makineleri ile yolu açma bölgesini kaydettiğini kaydetti. Göktepe Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz ise ürünün Topuk Mahallesi'ndeki krom madenlerinin bulunduğu bölgenin üst kısmından ayrıldığını söyledi. Yangının hızla büyüdüğünü ve geniş bir alana yayıldığını söyleyen Yılmaz, "Çok hızlı müdahale var ancak rüzgârın da bulunduğu alevler yayılıyor" dedi.

2000 yılında 20 ev yanmıştı

Aynı bölgede 2000 yıllık Nisan ayında ortaya çıkan ve 1000 hektarlık alanda etkili olan yangında alevler dağılmış yerine sıçramış, Göktepe Mahallesi'nde 20 ev yanarken, 300 küçük ve büyükbaş hayvan da ölmüştü.

Kaynak: DHA