Kilimli ilçesindeki TTK Gelik Müessesesi'ndeki maden ocağında saat 12.15 sıralarında göçük oldu. Üzerine taş kömürü ve toprak yığınları gelen işçiler Tevfik Soy ve Harun Kara göçük altında kaldı. Mesai arkadaşları, mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlatırken, ihbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Fabrikada boya kazanı patladı: 1 yaralı Fabrikada boya kazanı patladı: 1 yaralı

İşçiler TTK Tahlisiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı

Zonguldak'ta TTK'ye bağlı Gelik Müessesesi'nde, yerin 260-360 metre altında Acılık Ayağı'ndaki göçükte mahsur kalan maden işçileri Harun Kara ve Tevfik Soy'a ekipler ulaştı. Hafif yaralı olan Harun Kara, ağır yaralı haldeki mesai arkadaşı Tevfik Soy'un firar ederek yardım etti. İki işçi daha sonra TTK Tahlisiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. İşçiler, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tevfik Soy, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soy'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Hafif yaralı olan Harun Kara'nın ise bekar olduğu belirtilirken, tedbir amacıyla götürüldüğü öğrenildi.

Zonguldak (2)-1

Vali Hacıbektaşoğlu: Diğer arkadaşlarımızın durumu iyi

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Gelik Müessese Müdürlüğü’ndeki maden ocağında Tevfik Soy'un öldüğü göçükle ilgili Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Atatürk Devlet Hastanesi’ne geldi. Hastane önünde açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, 3 işçinin göçükten etkilendiğini belirterek, “Maalesef 12.15’te Gelik’te bir göçük meydana geldi. Göçüğe 3 işçi kardeşimiz maruz kaldı. 2’si kaçarak kurtuldu. Tevfik Soy isimli işçimiz göçük altında kaldı, bel bölgesinden aşağısı. İlk göçük anından itibaren bilinci kapalıydı. Olay yerindeki arkadaşları ve diğer ekipler anında müdahale etti. Hem tıbbi hem de göçüğün kaldırılması için müdahale ettiler. Saat 13.50 sıralarında göçükten çıkarıldı. Kurtarma çalışması devam ederken, sağlık ekipleri de ocağa inerek müdahaleye devam ettiler. Göçükten çıkarıldıktan sonra ambulans ve hastanede müdahaleler devam etse de maalesef kurtaramadık. Vefat etti, şehit oldu. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine, arkadaşlarına, tüm madencilerimize başsağlığı diliyoruz. Diğer arkadaşlarımızın durumu iyi, büyük geçmiş olsun” dedi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı: Keşke böyle kazalar olmasa

Eksi 360 kotunda kömür üretimi esnasında kaza olduğunu anlatan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “TTK Gelik İşletmesi'nde kömür üretimi sırasında yaşanan kazada Tevfik Soy kardeşimizi kaybettik. Maden şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine, milletimize ve tüm camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Madencilikte keşke böyle kazalar olmasa, olmaması için elden gelen yapılıyor ancak bazen doğa ile mücadele ederken bunlar yaşanabiliyor. Kardeşimizi kaybetmenin acısı içindeyiz. Madenci camiamız ve sınıfımızın başı sağ olsun” diye konuştu.

Kaynak: DHA