TBMM Başkanı Kurtulmuş, Davutoğlu ile ‘yeni anayasa’yı görüştü TBMM Başkanı Kurtulmuş, Davutoğlu ile ‘yeni anayasa’yı görüştü

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat’ programında konuştu. Hükümeti eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, “Siz bu milletin kurtarıcısısınız’ diyor Sayın Erdoğan’a, değil mi? Aslında Sayın Erdoğan, Bahçeli’nin kurtarıcısı. Unutmayalım. Meral Akşener, MHP içerisinde genel başkanlık yarışına girdiğinde mahkemeler yoluyla Meral Akşener’in önünü kesen ve Devlet Bahçeli’nin genel başkan olarak devam etmesini sağlayan herkesin bildiği gibi iktidarın kendisiydi. Eğer engellenmeseydi Meral Hanım şu anda MHP’nin genel başkanıydı. Bu faktörü unutuyor insanlar” dedi.

Hayat pahalılığına yönelik konuşan Babacan, “Mehmet Şimşek’in yapabileceği fazla bir şey yok. Çünkü Mehmet Şimşek, evet, benim yakın çalışma ekibimdeydi, uzun yıllar beraber çalıştık. Niyetinin de ben iyi olduğuna inanıyorum. Ama gücü, kuvveti, etki alanı, ekonomiyi düzeltmek için yeterli değil. Çünkü bütün bu tablodaki en önemli sorunlardan bir tanesi de Türkiye’de hukuk ve adaletin olmaması” diye konuştu.

Babacan,  “DEM Parti’den gelen bu açıklamalarda biraz Stockholm sendromu ben biraz görüyorum. Halbuki Sayın Erdoğan zamanında o çözüm sürecinin içinde olduğu, çözüm sürecine destek verdiği günkü kişi değil. Çok değişti, bunlar hâlâ farkında değil galiba? Çözüm sürecini asıl yürüten bir ekip vardı, bir kadro vardı. Benim de içinde olduğum, başka arkadaşların da içinde olduğu çok kuvvetli bir kadro vardı çözüm süreci o kadro tarafından yönetildi yürütüldü” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi