Özel Haber: Deniz Dalgıç

Kendi oluşturduğu Batman kostümü ile Ankara sokaklarında gezen Yerli Batman vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Ankaralı Batman Ali Efe Arslan, bu karakterini oluşturmanın çocukluk hayali olduğunu belirterek, “Kendi tasarımımı da işin içine katarak bunu oluşturmak istedim. Son bir senedir videolar çekmeye başladım. Bu videoları sosyal medyada yayınlıyorum. Ankara’nın çeşitli yerlerinde dolaşıp insanlarla fotoğraf çektiriyorum” dedi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören kostümünü kendi tasarladığını ifade eden Arslan, “Bütün parçaları kendim yaptım. Süngerler keserek, kartonları işleyerek, 3D yazıcı kullanarak kendim oluşturdum. Ayrıca terzim var. Terzim de bana çok yardımcı oldu. Onun da üzerimde çok emeği var. Onun dışında teyzemle birlikte pelerinime kumaş alıp gidip diktirdik. Kendi vücut ölçüme göre şekillendirdik” diye konuştu.

“Son bir senedir videolar çekip yayınlıyorum”

Ankaralı Batman Ali Efe Arslan, ELİPS HABER’e kendisine göre uyarladığı Batman karakterini anlattı. Kendisinden söz eden Arslan, “Ankara’da yaşıyorum. Başkent Üniversitesi’nde ikinci sınıf öğrencisiyim. Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde okuyorum. Kardeşim yok. Tek çocuğum. Çocukluğumdan beri bu hayalimdi. Ben de kendi tasarımımı da işin içine katarak bunu oluşturmak istedim. Son bir senedir videolar çekmeye başladım. Bu videoları sosyal medyada yayınlıyorum. Ankara’nın çeşitli yerlerinde dolaşıp insanlarla fotoğraf çektiriyorum. Yanıma gelen herkesle sohbet muhabbet ediyoruz. Bu süreçte çok eğleniyoruz” dedi.

“Herkes verdiğim emeği takdir ediyor”

Çevresinden gelen dönüşleri paylaşan Arslan, “Çevremin çoğundan olumlu yanıt alıyorum. Herkes çok beğeniyor. Verdiğim emeği takdir ediyorlar. Ben de bu yüzden çok mutluyum. Özellikle arkadaşlarım çok destekliyor. Onun dışında sokakta gören insanlar yanıma geliyor. Sorular soruyor. Nasıl yaptığımı neden yaptığımı soruyorlar. Ben de onlarla sohbet ediyorum. Fotoğraf ve video çekiyoruz. Benim için de eğlenceli bir süreç oluyor” diye konuştu.

“Kostümümü kendim tasarladım”

Büyük ilgi gören kostümünü nasıl tasarladığını anlatan Arslan, “Kostümümü bir yerden temin etmeyi düşünmüştüm ama çok hazıra kaçmak istemedim. O yüzden bütün parçaları kendim yaptım. Süngerler keserek, kartonları işleyerek, 3D yazıcı kullanarak kendim oluşturdum. Ayrıca terzim var. Terzim de bana çok yardımcı oldu. Onun da üzerimde çok emeği var. Onun dışında teyzemle birlikte pelerinime kumaş alıp gidip diktirdik. Kendi vücut ölçüme göre şekillendirdik. Bana ailemden en çok teyzem yardımcı oldu. Kostümün büyük çoğunluğunu birlikte yaptık. Onun dışında onlar da olumlu bakıyorlar. Sağ olsun yardımcı oldular” ifadelerini kullandı.

“Kostümümü baştan yenilemek istiyorum”

Geleceğe dönük hayallerini ve hedeflerini sıralayan Arslan, şunları söyledi:

“Öncelikle gelecekle ilgili planlarım kostümümü baştan yenilemek istiyorum. Geliştirmeye devam ediyorum zaten. Ondan sonra en çok istediğim bir Batmobil yaratarak Ankara sokaklarında Batmobil ile gezmek. Yavaş yavaş onun yaratım projesine de başladım.”

Hollanda maçı karşısındaki ilk 11 belli oldu Hollanda maçı karşısındaki ilk 11 belli oldu

“Batman nasıl Gotham’ı koruyorsa ben de Ankara’yı koruyorum”

Kendisini “Şehrini korumaya yemin etmiş kara şövalye” olarak tanıtan Ankaralı Batman Ali Efe Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Batman karakterinin şehri Gotham. Ben de Gotham şehrini Ankara’ya çok benzettim. Şehrin mimari yapısını ve havasını Ankara’ya benzettiğim için Batman nasıl Gotham’ı koruyorsa ben de Ankaralı Batman olarak Ankara’yı koruyorum. Kendime öyle bir tema oluşturdum. Bu süreç içinde Atakan isminde bir arkadaşım bana çok destek oldu. Bu fikri bana o verdi. Bu yola birlikte başladık. O yüzden Atakan’a çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Deniz Dalgıç