Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 ölü

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçiden biri kurtarıldı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu, "Diğer işçimizin de sağ olduğunu, ses alındığı biliyoruz. Bütün ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda da ona ulaşmalarını bekliyoruz" dedi.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye depremler için rekor tutarda yardım

Avrupa Birliği’nin (AB) 6 Şubat depremleri sonrasında Tükiye’ye vermeyi vaat ettiği bir milyar euro tutarındaki maddi yardımın 400 milyon euro büyüklüğündeki ilk kısmı için anlaşma imzalandı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıda gözaltı sayısı 94 oldu

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki polis noktasına yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Saldırıyla bağlantılı olduğu tespit edilen ve gözaltına alınanların sayısı 94'e yükseldi.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı. Karahan, "2024, 2025, 2026 yıl sonu enflasyon tahmini önceki rapordaki haliyle korundu. 2024 yıl sonu yüzde 36, 2025 yıl sonu ise yüzde 14 olarak tahmin edilmiştir” dedi.

Zühtü Arslan: AYM kararlarının uygulanması zorunluluktur

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Beğenmeyip katılmayabiliriz ama AYM kararlarının uygulanması bir anayasal zorunluluktur” dedi.

'10 Manşette Bugün' | 7 Şubat 2024 '10 Manşette Bugün' | 7 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan AYM Başkanı'na yanıt

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın, "AYM kararları 153'ncü maddeye göre kesin olup gerçek ve tüzel kişileri bağlar” açıklamasına yanıt verdi. Uçum,  “Anayasa'nın 153'üncü maddesi hükmü bireysel başvuru ihlal kararlarını kapsamaz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP'den Lütfü Savaş açıklaması: O protestoya kayıtsız kalmamız mümkün değil

Adaylığı tepki gören CHP Hatay adayı Lütfü Savaş'a yapılan protestoyla ilgili konuşan CHP PM üyesi Ali Haydar Fırat, "O protestoya kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu bir provokasyondur' sözüne katılmıyorum" dedi.

Ahmet Türk: Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu

Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını açıklamasının ardından DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk’ten açıklama geldi. Türk, “Başak Demirtaş'ın tutumu bence doğruydu. Partiyi sahiplenecek bir tavır gösterdi” dedi.

İkinci mezuniyet kıyafeti vakası: Üniversiteden öğrencilere ‘topuklu ayakkabı’ yasağı İkinci mezuniyet kıyafeti vakası: Üniversiteden öğrencilere ‘topuklu ayakkabı’ yasağı

Amasra maden katliamıyla ilgili eski TTK yöneticileri için soruşturma izni

43 işçinin öldüğü Amasra maden katliamına ilişkin eski Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürü yardımcısı hakkında Bakanlık tarafından soruşturma izni verildi.

Erdoğan: Bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde muhalefeti eleştirdi. 14 Mayıs seçimlerini anımsatan Erdoğan, "Bütün günahı Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançerini vuranlar ise toplam oyları yüzde 1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu" dedi.

Kaynak: Sümeyye Aksu