Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahibi hanelere 4 milyar lira ödeme yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin yaşlı nüfus oranı ilk kez çift hanede

Türkiye’de yaşlı nüfus, diğer yaş gruplarındaki nüfusa göre daha yüksek bir hız ile arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yaş istatistiklerini açıkladı. Raporun ortaya koydukları arasında yaşlı nüfusun istihdama katılımı artması ve ortalama yaşın yükselmesi de var. İşte 2023 yaşlı nüfus oranları…

Çağlayan Adliyesi saldırısının detayları ortaya çıktı: Kamu görevlileri rehin alınacakmış

Çağlayan Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin soruşturmada savcılığın yazısında, saldırganların amacının kamu görevlilerini rehin almak olduğu belirtildi.

Yerlikaya: B ve üzeri sınıf ehliyeti olanlar, 125 cc'ye kadar motosikletleri kullanabilecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri, harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden, sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc'ye (karbon kopya) kadar olan motosikletleri kullanabilecek" dedi.

Ankara gar katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara Garı önünde, terör örgütü IŞİD mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

'10 Manşette Bugün' | 9 Şubat 2024 '10 Manşette Bugün' | 9 Şubat 2024

Tunç Soyer'den Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmede, gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışma teklifi iletildiğini, ancak teşekkür ederek böyle bir talebinin olmadığını belirttiğini açıkladı.

Bakan Kurum, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edecek Bakan Kurum, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edecek

MHP, 55 belediye başkan adayını daha açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin yerel seçimler için 55 adayını daha açıkladı.

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adayları belli oldu

Yeniden Refah Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda belediye başkan adaylarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu: 2019 seçimlerini kaybedenler mertçe kaybetmeyi başaramadılar

Küçükçekmece'de yenilenerek tekrar hizmete açılan 100'üncü yıl stadının açılış töreninde konuşan İmamoğlu, "2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadılar. Dilerim ki bu defa, mertçe kaybetmeyi başarırlar. Biz, bunu onlara göstereceğiz" dedi.

Erdoğan: Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi 35 bin varili geçti

2024 yılı sonunda Gabar'daki günlük petrol üretim miktarının 100 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla 35 bin varili geçti" dedi.

İPA: İstanbul'da 'yaşam maliyeti' üç asgari ücreti geçti

İPA araştırmasına göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti önceki aya göre yüzde 7,93 artarak 53 bin 58 lira oldu. Fiyatı en fazla artan ürün ise makarna oldu.

Kaynak: Sümeyye Aksu