BBC’de yer alan habere göre, pandemide uzaktan çalışma ile adı eş anlamlı hale gelen Zoom şirketi, çalışanlarının ofise dönmesini emretti. 

Firma, ‘yapılandırılmış hibrit yaklaşımın’ en etkili yöntem olduğuna inandığını ve bir ofisin 50 mil (80km) yakınında yaşayan insanların ofise gelerek haftada en az iki kez şahsen çalışması gerektiğini söyledi.

Bu, büyük bir şirketin esnek çalışma politikalarını geri çekme yönündeki son hamlesi olarak değerlendiriliyor. Amazon ve Disney de uzaktan çalışma günlerini azaltan firmalar arasında yer alıyor.

Anketler, işçilerin hala bir dereceye kadar evden çalışma olanağına sahip olduklarını gösteriyor.

Stanford Üniversitesi ve diğer araştırmacılar tarafından pandemiden bu yana aylık olarak yürütülen bir ankete göre, Zoom'un genel merkezinin bulunduğu ABD'deki çalışanların yaklaşık yüzde 12'si Temmuz ayında tamamen uzaktayken, diğer yüzde 29'u hibrit çalışma politikalarına sahipti.

Personelin 'süresiz' şekilde uzaktan çalışabileceği söylenmişti

Zoom, personelin süresiz olarak uzaktan çalışabileceğini söylemişti. Fakat teknoloji firması, yeni politikanın ülkeye göre değişen kademeli bir zaman çizelgesinde ilerleyeceğini ve Ağustos ve Eylül aylarında yeni hibrit sistemin uygulanacağını söyledi.

Dünya, 466 milyon yıl önce Satürn'deki gibi bir halkaya sahip olmuş olabilir Dünya, 466 milyon yıl önce Satürn'deki gibi bir halkaya sahip olmuş olabilir

Hisseleri, Ekim 2020'deki zirvede 500 doların üzerindeyken bugün her biri yaklaşık 68 dolar değerinde.


 

Kaynak: Halide Tonga