Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Merkez Karar Yürütme (MYK) toplantısı sonrası Genel Merkez’de basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde yapılacak olan ‘ittifak’ görüşmelerine ilişkin de konuşan Kılıç, “Eğer bizimle iş birliği yapmak isteyen siyasi partiler eşit ve adil koşullarda, dengeli bir iş birliği teklifinde bulunacak olurlarsa, Yeniden Refah Partisi olarak iş birliğine hazır olduğumuzu; Ankara, İstanbul ve İzmir illeriyle sınırlı olmak kaydıyla ifade ettik ama iş birliği teklifi partimizin gücünü görmezden gelmek, önemsememek, eksik ya da küçük görmek şeklinde tezahür ederse en baştan açıkladığımız gibi kendi adaylarımızla tüm illerde yarışma kararlılığımızın da arkasındayız” dedi.

‘Meclis’te İsveç’in üyeliğine ret oyu vereceğiz’

Bugün TBMM’de Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek olan İsveç’in NATO’ya kabuluna ilişkin de konuşan Kılıç İsveç’i NATO’da görmek istemediklerini belirterek, “Biz TBMM’de İsveç’in üyeliğine ret oyu vereceğimizi şimdiden ifade ediyoruz. PKK ve Fetö’nün sığınağı, terör örgütlerinin para kaynağı olan, Kuran-ı Kerim yakanların ana kucağı İsveç’in bir savunma birlikteliği olan NATO’da yeri yoktur”

‘Asgari ücret açlık sınırının altında kalmamalı’

Bu hafta açıklanması beklenen asgari ücret ile ilgili ise Suat Kılıç şu yorumda bulundu:

“Rakama ilişkin belirsizlik artık son bulmalı, asgari ücret istisnai bir ücret olmaktan çıktı. Asgari ücret bir kısım çalışanın doğrudan aylık geliri. Aralık ayı itibariyle ülkemizde 4 kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan harcama 15 bin TL, bu rakamın teknik adı açlık sınırı. Türkiye’de bugün 4 kişilik ailenin açlık sınırı 15 bin TL’nin üzerine çıktı. Hükümetin asgari ücretin belirtilen açlık sınırının altında hiçbir şekilde kalmayacak bir rakamı baz almasını ve üstüne çıkmasını bekliyoruz. İnsanlarımızın açlık sınırına mahkum kalmaması için bu kaçınılmaz bir ihtiyaçtır”

Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın

‘Eşit ve adil koşullarda iş birliği teklifine hazırız’

Bir gazetecinin dün gerçekleşen AK Parti-Yeniden Refah Partisi ittifak görüşmelerine ilişkin sorusunu da yanıtlayan Kılıç,

“Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan ile AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu görüşmeler sonrasında heyetlerimizin görüşmelerine karar verilmişti. AK Parti’den gelen davet üzerine arkadaşlarımız görüşmeye gittiler. Ön görüşmeyi yaptılar. Bu hafta içinde olması kaydıyla AK Parti heyetinin partimize iadeyi ziyarette bulunmasını bekliyoruz. Yeniden Refah Partisi gücünün farkındadır. Yaklaşmakta olan yerel seçim sürecinde hangi partinin ne önemde olduğunun da farkındadır. Biz siyasetin felsefesini de matematiğini de biliyoruz. Neyin neye yarayacağının elbette ki farkındayız. Farklı siyasi partilerin benzer söylemler ya da yaklaşımlar üzerinden yakınlaşmaları, seçim iş birlikleri yapmasını esasında yerinde ve gereğinde doğru da buluyoruz. Yeniden Refah Partisi için öncelik kendi adaylarını çıkarmak, kendi adayları ve bayrağıyla yarışmak ve oy oranını sandığa yansıtmaktır. Eğer bizimle iş birliği yapmak isteyen siyasi partiler eşit ve adil koşullarda, dengeli bir iş birliği teklifinde bulunacak olurlarsa, Yeniden Refah olarak iş birliğine hazır olduğumuzu; Ankara, İstanbul ve İzmir illeriyle sınırlı olmak kaydıyla ifade ettik ama iş birliği teklifi partimizin gücünü görmezden gelmek, önemsememek, eksik ya da küçük görmek şeklinde tezahür ederse en baştan açıkladığımız gibi kendi adaylarımızla tüm illerde yarışma kararlılığımızın da arkasındayız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Kadir Gürhan