Veli Saçılık? Veli Saçılık nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Veli Saçılık’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Veli Saçılık kimdir aratılıyor. Veli Saçılık, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Veli Saçılık’ın biyografisini haberimizde derledik…

Veli Saçılık kimdir?

Veli Saçılık, (d. 1977, Çorum) Türk sosyolog, aktivist, yazar.

Samsunspor - Beşiktaş maçı izle [CANLI] Samsunspor - Beşiktaş maçı izle [CANLI]

Burdur Cezaevi'nde 5 Temmuz 2000'de tarihinde düzenlenen operasyon sırasında cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesi sonucu bir kolunu kaybeden Saçılık, yeniden yargılama sonucu beraat ettikten sonra Çankaya Nüfus Müdürlüğü’nde memur olarak çalışmaya başladı. Ardından sosyoloji okudu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü'nde sosyolog olarak çalışmaya başladı.

Saçılık tazminat davası açtı ve bu davayı kazandı. Ancak Maliye Bakanlığı, cezaevi operasyonundan 13 yıl sonra Veli Saçılık'a tazminat davası açtı ve operasyon sırasında duvarları yıkılan hapishanenin zararını ödemesini talep etti. Adalet Bakanlığı da Saçılık’ın kazandığı tazminatı geri istedi. Tüm bunlara karşın bu süreçler sonunda AİHM, Türkiye’yi mahkûm etti.

2016 Türkiye askerî darbe girişimi sonrası ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildi.[8] Bunun üzerine ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte eylemler gerçekleştiren Saçılık bu süre içinde pek çok kez fiziki şiddete maruz kaldı ve gözaltına alındı.

2018 Türkiye genel seçimleri için HDP listesinden Ankara 3. Bölge 1. Sıra adayı oldu. ancak meclise giremedi.

Veli Saçılık, DEM Parti Bolu Belediye adayıdır.

Kaynak: Haber Merkezi