Küresel piyasalar 10 Eylül'de pozitif seyrediyor Küresel piyasalar 10 Eylül'de pozitif seyrediyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala servis ücretleri veliler tarafından merak konusu haline geldi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk yeni dönemde servis ücretlerine yüzde 50 oranında zam talep ettiklerini ifade ederek, Yüzde 50 zam talebimiz geçerli. Ancak komisyondan ne karar çıkar bilemiyorum. Komisyon mutlaka düşürme yapar” dedi. Servis ücretlerine işaret eden Aktürk, “Şu an rehber personel dahil en kısa mesafe servis ücretimiz bin 850 lira. Kilometreye göre ücretlerimiz artıyor. Yüzde 50 zam olursa en kısa mesafe servis ücretimiz 2 bin 775 lira olacak” diye konuştu.

“Servis ücretlerine yüzde 50 zam talep ediyoruz”

Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, ELİPS HABER’e yeni dönem servis ücretlerine ilişkin bilgi verdi. Yeni dönemde yüzde 50 zam talep ettiklerini belirten Aktürk, “Yüzde 50 zam talebimiz halen geçerli. Ancak komisyondan ne karar çıkar bilemiyorum. Komisyon mutlaka düşürme yapar. Salı ya da çarşamba günü zam oranı komisyon toplantısıyla netleşecek” dedi. Servis ücretlerine ilişkin bilgi veren Aktürk, “Şu an rehber personel dahil en kısa mesafe servis ücretimiz bin 850 lira. Kilometreye göre ücretlerimiz artıyor. Yüzde 50 zam olursa en kısa mesafe servis ücretimiz 2 bin 775 lira olacak” diye konuştu.

“En büyük maliyetimiz akaryakıt”

Aktürk, maliyetlerdeki artışa dikkat çekerek “Bizim en büyük maliyetimiz akaryakıt. Akaryakı haricinde kaska ve trafik sigortalarımız yüzde 200'lerin üzerine arttı. Personel giderlerimiz yüzde 100'ün üzerinde arttı. Belediyeye ödediğimiz benzin türlerinde yüzde 100'ün üzerinde bir artış oldu. Sanayi ve bakım giderlerimiz yüzde 200 üzerinde arttı. Bizim temel giderlerimizin artış oranı ortalamasını baz aldığımızda yüzde 150. Böyle bir artışla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Taşıdığımız öğrenci sayısında düşüş yaşanacak”

Veliler açısından zammı değerlendiren Aktürk, şunları söyledi:

“Veli aşamasına baktığımızda veli ödemeler noktasında çok zorlanacak. Taşıdığımız öğrenci sayısında düşüş yaşanacak. Biz bunu öngörebiliyoruz ama arabaların tekerini döndürebilmek için bu zammı yapmak zorundayız. Bu oranlar arttıkça biz de bir kayıp yaşayacağımızın farkındayız.”

Muhabir: Deniz Dalgıç