Resmi Gazete'nin mevcut olduğu yer alan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne göre; sağlık alanında eğitim, araştırma, geliştirme, biyoteknoloji ve bilişim kapasitesinin çalışmaları kapsamında, ilaç ve tedavi teknolojiler alanında araştırma geliştirme, klinik araştırma ve üretim aşamalarını içeren entegre bir sağlık sistemi için gerekli faaliyetlerin yürütülmesi, programın prototip üretim alanları, büyük veri araştırmaları merkezi ile mükemmeliyet girişimcileri, akademisyenler, akademisyenler başta olmak üzere sektör temsilcilerine hizmet ve bu amaçla Türkiye Sağlık Vadisi adına kayıtlı alanda işletmelerk ve olmak üzere Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından bir şirket kurulacak.

Kanser ilaçlarının geri ödenmesi davaları masaya yatırılacak Kanser ilaçlarının geri ödenmesi davaları masaya yatırılacak

Bakan Koca sosyal medya hesabından açıklama yaptı  

Bakan Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

 "Sağlık Vadisi'nin süresi ile ilgili karar Resmi Gazete'de. Bugün yayınlanan Resmi Gazete ile Sağlık Vadisi projesinin hayata bakış açısı en ileri adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atıldı. 'Sağlık bilim ve teknolojiler alanında İstikbalimiz için sözlerim, yapacaklarım var' diyen erkesi kuşatacak bir ekosistem kuruluyor. Yerelleşme hızlanacak, dışa bağımlılık azalacak. Hepsi, önce kendine yeten; sonra, ihtiyaç duyanlara yardım edebilen güçte bir Türkiye için. Büyük başlangıç ülkemize hayırlı olsun.”

Kaynak: DHA