Gazeteci Ali Baran Fayık’ın haberine göre Tunceli’ye bağlı sekiz ilçeden biri olan Mazgirt’te yapılmayan yatırımlardan dolayı nüfusun göç ettiği belirtildi. AK Parti’nin yönetiminde olan Mazgirt’te yaşayan vatandaşlar, ilçeye beş yıl boyunca herhangi bir hizmet yapılmadığını söyledi.

‘Hiçbir yatırım yok’

Tunceli’nin küçük ilçesinden biri olan Mazgirt’e getirilmeyen hizmetlerden dolayı sokak ve caddelerde göçükler oluşmaya başlamış. Hiçbir sokak ve caddesinde asfalt bulunmayan ilçede vatandaşlar çamurlu yollarda yürümek zorunda bırakılmış. Yetkililerin hizmet olarak göz ardı ettiği ilçede yapılmayan alt yapıdan dolayı yollara akan kanalizasyon Mazgirt’te yaşayan vatandaşların sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Rize'de park halindeki otomobil alev alev yandı Rize'de park halindeki otomobil alev alev yandı

‘Mazgirt kendi kaderine bırakıldı’

Beş yıllık AK Parti yönetiminde olan ilçede kaldırım taşlarının döşenmemesi ve su borularının dahi bağlanmaması Mazgirt’i kendi kaderine terk etti. Mazgirt’in çarşında bile doğru düzgün peyzajın olmaması ve temizlik yönünden hiçbir adımın atılmaması ilçenin çok geriye gitmesine sebep oldu. Neredeyse hiçbir yatırımın olmadığı ilçede küçük bir market, eczane ve iki kıraathane dışında bir şey bulunmuyor. Sosyal hayatın olmadığı ilçede vatandaşlar, yatırım ve hizmet bekliyor.

‘Yüzyıl geriye gittik’

İsmini vermek istemeyen bir Mazgirtli vatandaş”, Mazgirt kendi haline bırakılmış ve kaderine terkedilmiş bir yer haline getirildi. Yapılmayan hizmetlerden ötürü biz yüzyıl geriye gittik. Mevcut belediye başkanı hizmet yerine genelde koltuğunda oturdu. İlçemizde yapılmayan hizmetlerden dolayı genç nüfusumuz göç etmek zorunda kaldı. Yaklaşık seçmen olarak bin küsur vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımız ise geneli yaşlı. Mazgirt’e bağlı birde Akpazar beldemiz var. Beldemiz resmen Mazgirt’ten daha gelişmiş durumda. Böyle giderse Mazgirt ilçe olmaktan çıkmak üzere ve mahalle olacak” diye konuştu.

Editör: Kadir Gürhan