Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “İYİ Parti’de cinsel taciz iddiaları büyüyor” başlıklı yazısında, İYİ Parti’de yaşanan tartışmaları kaleme aldı. Gazeteci Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın ‘taciz’ iddiasıyla disipline sevk edildiğini yazdı.

Cinsel ilişkileri ortaya çıkan hakem ve gözlemciye ömür boyu men Cinsel ilişkileri ortaya çıkan hakem ve gözlemciye ömür boyu men

Selvi, “ Ümit Dikbayır’ın ‘partinin kasasında 132 milyon TL eksik’ dediği, Akşener’in ailesinin belediyelerle iş yaptığı ve nihayet Akşener’in oğlu ve gelininin hesaplarının kontrol edildiği... Peki Ümit Dikbayır, Akşener tarafından neden dolayı kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi? Parasal iddialar nedeniyle mi? Akşener’in oğlu ve gelininin hesaplarının kontrol edildiği ihbarı üzerine mi? Hayır. ‘Taciz’ iddiasıyla. Ümit Dikbayır, ‘Bugüne kadar işitmedim’ diyerek iddiaları yalanladı. Hatta İYİ Parti’den istifa etmesi bekleniyordu. Mücadele vermek için istifa kararını askıya aldığı söylendi” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in bugünkü grup toplantısında ne tür açıklamalar yapacağını merak ettiğini belirten Selvi, “Ama İYİ Parti’de taciz iddiaları bir değil, birkaç tane. Partide kim Akşener’e başkaldırıyor, pat diye taciz konusu gündeme getiriliyor. Ben bu işte biraz FETÖ yöntemlerinin kullanıldığını düşünmeye başladım. Akşener, sonunu mu hazırlıyor? Akşener’e yakın kurmaylar, bunu partide bir arınma süreci olarak gösteriyorlar. Ama bana göre İYİ Parti bu imajıyla gireceği yerel seçimlerden hüsranla çıkabilir. Bu durumda Meral Akşener sonunu hazırlamış olur” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Selim Ercan