Robot Sophia kimdir?   Robot Sophia nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor.   Robot Sophia’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Robot Sophia kimdir?   Robot Sophia kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.   Robot Sophia’nın biyografisini haberimizde derledik…

Dünya üzerindeki tasarlanmış en detaylı insansı robot olan Sophia; araştırma, eğlence ve eğitim için üretildi. Robotun tasarımını David Hanson üstlendi. Hong Kong merkezli Hanson Robotik tarafından geliştirilen Sophia'nın yüz özellikleri ve mimikleri için ise ünlü aktris Audrey Hepburn'den ilham alındı. Hanson, Sophia'yı tasarlekrn ilham aldığı bir diğer kişinin ise eşi Amanda Hanson olduğunu kaydetti.  

İnsansı robot Sophia, kahverengi gözlü, küçük burunlu ve uzun kirpiklere sahip bir dış görünüşe sahip. 1.67 cm boyunda ve yalnızca 20 kg ağırlığında. Robot Sophia, Alphabet'ın Google Chrome ses tanıma teknolojisi ve başka araçlar kullanarak konuşuyor. 2018 yılının Ocak ayında fonksiyonel bacakların eklenmesi ile yürüme kabiliyeti de bulunuyor.

Havalimanında parçaları kaybolan robot Sophia, Başbakan ile yemeğe  katılamadı - BBC News Türkçe

Sophia ilk kez 2016 yılının Mart ayında  ABD'de Southwest Festivali (SXSW) ile insanlara tanıtıldı. Bu nedenle Sophia'nın doğum tarihi de 2016 olarak kabul ediliyor yani 2023 yılında tam 7 yaşında.

Eğitim sağlık ve müşteri hizmetleri uygulamalarında değerlendirilmek üzere tasarlanan Sophia, teknoloji ve çevreyle ilgilendiğini söylüyor. Kendini ifade etmekte başarılı olan Sophia, ayrıca pek çok yüz ifadesini de taklit edebiliyor.

İlk İnsansı Robot Sophia, Yıllar Önceki İsteğini Hatırlattı: 'Anne Olmak  İstiyorum!'

Editör: Ateş Çatıkkaş