Richard Teng kimdir? Richard Teng nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Richard Teng’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Richard Teng kimdir? Richard Teng kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Richard Teng’in biyografisini haberimizde derledik…

Richard Teng kimdir? 

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun istifasının ardından yeni CEO Richard Teng oldu. Teng, Binance’te Bölgesel Pazarlar Başkanı olarak görev yapıyordu.

Teng, Binance’e 2021 yılının ağustos ayında katıldı. O sırada Binance Singapur’un CEO’su olarak göreve başlayan Teng, daha sonra MENA Bölge Başkanlığı, Avrupa ve MENA Bölge Başkanlığı, Asya, Avrupa ve MENA Bölge Başkanlığı ve son olarak Bölgesel Pazarlar Başkanlığı görevlerine getirildi.

Teng, profesyonel çalışma hayatına 1994 yılında Singapur Merkez Bankası’nda başladı. Burada 13 yıl görev yapan yeni CEO, 2007 yılında Singapur Borsası’na geçti. Singapur Borsası’nda da 7 yıldan daha uzun bir süre çalışan Teng, Regülasyondan Sorumlu Üst Düzey Yönetici iken 2015 yılında ayrılarak Abu Dabi Uluslararası Finans Merkezi’nin (ADGM) CEO’luğuna getirildi. 6 yıllık ADGM tecrübesi sonrası, Binance’e geçmeden önce çeşitli dernek ve kurumlarda görev aldı.

Teng, ADGM’nin küresel düzenleyiciler ve sektör kuruluşları tarafından uluslararası tanınırlık kazanmasında önemli bir rol oynadı. ADGM, Teng’in liderliğinde yeni kurulan bir finans merkezi olmaktan çıkıp beş yıldan kısa bir süre içinde yaklaşık 2 bin 700 kayıtlı lisansa ve 150’den fazla onaylı lisans kuruluşuna sahip oldu. Son olarak Teng, o dönemde Forbes tarafından “dünyanın önde gelen yenilikçi regülatörlerinden biri” olarak nitelendirildi.

Richard Teng, 1994 yılında Nanyang Teknoloji Üniversitesi’nin Muhasebe bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Batı Avustralya Üniversitesi’nde Uygulamalı Finans yüksek lisansına başlayan Teng, burayı yarım bıraktı. Teng, 2004 yılında Pennsylvania Üniversitesine bağlı Wharton School’da Yönetici Liderlik Programı’na katıldı.

Mühendis maaşı ne kadar oldu 2024? Mühendis maaşı ne kadar oldu 2024?

Editör: Ateş Çatıkkaş