CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Habertürk televizyonunun canlı yayınında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Erdoğan-Esad görüşmesi: 13 yıl aradan sonra Türkiye-Suriye ilişkilerinde ‘normalleşme’ mümkün mü? Erdoğan-Esad görüşmesi: 13 yıl aradan sonra Türkiye-Suriye ilişkilerinde ‘normalleşme’ mümkün mü?

Darbe girişimiyle ilgili soruya Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her zaman Meclis'e vurgu yaptığını belirterek, "O yüzden bütün darbelerin hedefi hep Meclis olmuştur. Darbeciler, milletin yetkilendirdiği kişilerden yetkiyi alıp, yetkiyi kendileri kullanmak isterler. O günlerde devletin elindeki istihbarat, gazetecilerin istihbaratı, 'Bunlar bir darbeye kalkışabilir' beklentisi vardı. Böyle tanklarla insanların ezileceği, F-16'larla Meclis'in bombalanacağı kimsenin aklının ucundan geçmiyordu." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz?

Bu ay içerisinde Suriye'ye yapmayı planladıkları ziyarete ilişkin soruyu Özel şöyle yanıtladı:

"Resmi talebimizi yaptık birkaç gün önce. Teorik olarak henüz bir gün yok ama olumlu bir seyir var. Biz de görüşsek, Sayın Erdoğan da görüşse bunun Türkiye'nin lehine bir mesele olduğunu düşünüyorum. Komşunuzla görüşmeden, el sıkışmadan ne kendi güvenliğimizi, ne oranın toprak bütünlüğünü ne de Türkiye'deki sığınmacıların gönderilmesini başarmamız mümkün değil."

Kaynak: AA