Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreni ile başladı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetirken 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin etti. Meclis'in açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.

TBMM’de hangi vekiller yemin etti? Yemin krizi yaşandı mı? Kamuoyunun merakla beklediği HÜDA-PAR’ın dört milletvekili yemin etti mi? Yemin töreni sırasında neler yaşandı? Hangi vekiller yemin metnini okuyamadı?

Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin eden yeni dönem milletvekilleri Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Yemin eden milletvekilleri böylece resmen görevlerine başlamış oldu.

Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle Selcuksports HD | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da Meclis kürsüsünden yemin ederek görevine başladı. Milletvekili Ceylan, yemini sırasında …

Özgür Ceylan  şu yemini etti:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Özgür Ceylan  kimdir?

Özgür Ceylan, 27.11.1973'te Çanakkale'nin Yenice İlçesi Naipli Köyü'nde doğdu. Baba adı Ali İhsan, anne adı Ayfer'dir. Özgür Ceylan, Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve İş İnsanı. Özgür Ceylan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdi. Sahibi olduğu Ceylan Dershaneleri'nde Koordinatörlük görevinde bulunan Özgür Ceylan, 2007 yılında, inşaat sektöründe ticaret hayatına atıldı. 2012 yılından itibaren, CHP Biga İlçe Başkan yardımcılığı, ilçe sekreterliği ve iki dönem İlçe Başkanlığı görevlerini yürüten Özgür Ceylan, Orta derecede İngilizce bilenmektedir. Ceylan, evli ve bir çocuk babasıdır.

CHP, PM üyesi seçildi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da yapıldı. Kurultay'ın ikinci günü sona erdikten sonra, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için oy verme işlemi saat 05.30 civarında sona erdi, oy sayımı saat 11.00'de sona erdi ve CHP'nin A takımı belli oldu. CHP'nin A takımında yer alan isimlerden biri de Özgür Ceylan oldu. Özgür Ceylan, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi seçildi.

Editör: Sümeyye Aksu