Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreni ile başladı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetirken 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin etti. Meclis'in açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.

TBMM’de hangi vekiller yemin etti? Yemin krizi yaşandı mı? Kamuoyunun merakla beklediği HÜDA-PAR’ın dört milletvekili yemin etti mi? Yemin töreni sırasında neler yaşandı? Hangi vekiller yemin metnini okuyamadı?

Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin eden yeni dönem milletvekilleri Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Yemin eden milletvekilleri böylece resmen görevlerine başlamış oldu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal de Meclis kürsüsünden yemin ederek görevine başladı. Milletvekili Gökçek yemini sırasında…

Orhan Sarıbal şu yemini etti:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Orhan Sarıbal kimdir?

1 Şubat 1966'da Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Dursun, anne adı Şahhanım'dır.

Çiftçi, Ziraat Mühendisi; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünü bitirdi.

Gürsu'da SHP ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. CHP Bursa İl Delegesi oldu. CHP'den Gürsu Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüttü. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulunda değişik görevler üstlendi. Gürsu Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Gürsu Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeliği, Gürsu Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu. "Mevsimlik Tarım İşçilerinin Yaşam Koşulları" ve "Türkiye'de ve Bursa'da Tarım" konulu raporlar ile "Türkiye'de Tarımın Ekonomi Politiği 1923-2013" başlıklı kitapta 2 bölümün yazımında görev aldı.

25., 26. ve 27. Dönem Bursa Milletvekili. 25. ve 26. Dönem üyesi olduğu Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndaki çalışmalarını 27. Dönemde de sürdürüyor. 35., 36. ve 37. CHP Kurultayında PM Üyesi seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanı.

Orta düzeyde İngilizce bilen Sarıbal, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İnat TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle İnat TV | Monaco - Barcelona maçı canlı izle

CHP, PM üyesi seçildi

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da yapıldı. Kurultay'ın ikinci günü sona erdikten sonra, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için oy verme işlemi saat 05.30 civarında sona erdi, oy sayımı saat 11.00'de sona erdi ve CHP'nin A takımı belli oldu. CHP'nin A takımında yer alan isimlerden biri de Orhan Sarıbal oldu. Orhan Sarıbal, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi seçildi.

Editör: Deniz Dalgıç