2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı seçilen Arı, daha sonra partisinden ve belediye başkanı görevinden istifa etmişti. Son yerel seçimlerde İYİ Parti’den aday olan Arı, İYİ Parti’nin seçim kazandığı tek il olmuştu. 

CHP WhatsApp grubunda 'özür diliyorum' krizi CHP WhatsApp grubunda 'özür diliyorum' krizi

İmamoğlu görüşmesindeki konuşma soruşturmaya sebep oldu 

Arı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Nevşehir ziyaretinde yaptığı konuşma soruşturmaya sebep oldu. Arı, kendini zor durumda bırakan tetikçilerin olduğu iddia ederek, “Başkanımla ortak noktamız ikimizde tetikçi bir müfettiş tarafından tehdit edilen 2 tane belediye başkanıyız. Biliyorsunuz Arif Yıldırım isimli bir müfettiş 100 bin nüfuslu belediye için tetikçi için gelmişti ve sonra 16 milyon nüfuslu bir belediye başkanlığında tetikçi için orada olmuştu. 2023 yılının ilk ayında sayın başkanım bununla ilgili bir açıklaması olmuştu. Sadece beni değil, kendi siyasi partilerinden olan belediye başkanlarını tehdit eden bir insan demişti o isim için kendileri” ifadelerini kullanmıştı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Söz konusu açıklamalarının ardından yetkili başmüfettişine hakaretten ve hedef göstermeden dolayı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Muhabir: Muhammed Vefa