Alınan bilgiye göre, otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

Kazada hayatını kaybeden 10 kişiden Nihal Yıldız ve Hüseyin Kamil Yıldız’ın cenazeleri Osmaniye’ye, Kenan Cin ve Erdoğan Mandal’ın cenazeleri ise Giresun’a gönderildi. Diğer cenazelerin de morgda işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kazayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. Gözaltındaki 6 sürücünün sorgusu sürerken, 1 sürücünün de hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından gözaltına alınacağı belirtildi. 

Kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı

Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme kazada, daha önce 11 olarak açıklanan ölü sayısının 10 olduğu, yaralı sayısının ise 59 olduğu belirtildi. 8'i ağır olan yaralılar, çevre hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Daha sonra yaralı sayısı 61 olarak güncellendi. 

Kazada ölenlerin cansız bedenleri, Cumhuriyet savcısının incelemeleri sonrası morglara götürüldü. Ayrıca kazaya karışan araçların da tamamı yoldan kaldırıldı. Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından yol yeniden kontrollü trafiğe açıldı. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul istikameti ulaşıma açıldı Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul istikameti ulaşıma açıldı

AA-20231228-33292330-33292321-KUZEY_MARMARA_OTOYOLUNDA_ZINCIRLEME_KAZADA_11_KISI_OLDU_57_KISI_YARALANDI

Validen açıklama

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazayla ilgili 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

AA-20231228-33292330-33292319-KUZEY_MARMARA_OTOYOLUNDA_ZINCIRLEME_KAZADA_11_KISI_OLDU_57_KISI_YARALANDI

Bakan Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkisinde şu ana kadar 11 kişinin vefat ettiği, 7'si ağır 57 kişinin yaralandığı zincirleme kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday ve arpada rekolte tahmini TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday ve arpada rekolte tahmini

Bakan Tunç, "Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA