Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Ege Akersoy'un, Filistin'e destek mitinginde elinde 'tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk attığı gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki İsmail Aydemir ile avukatları katıldı. Ege Akersoy'un katılmadığı duruşmada avukatları ile ailesi mahkeme salonunda hazır bulundu.

Cinsel ilişkileri ortaya çıkan hakem ve gözlemciye ömür boyu men Cinsel ilişkileri ortaya çıkan hakem ve gözlemciye ömür boyu men

Aydemir, olay günü Filistin'e destek mitingine katıldığını ve evine döndüğü sırada Ege Akersoy ile karşılaştığını açıkladı. Aydemir, Ege Akersoy'un kendisine, "Burası Türkiye. Arap seviciliği mi yapıyorsun?" diyerek yumruk attığını ve yumruk nedeniyle yere düştüğünü belirtti. Ayağa kalktığında Akersoy'a, "Ben Türk'üm, sen müslüman değil misin?" diye sorduğunu ifade eden Aydemir, olayın anlık olduğunu ve şikayetçi olduğunu söyledi.

Mütalaa açıklandı

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı; Akersoy'un, Aydemir'e yumruk atarak basit tıbbi müdahaleyle giderilecek şekilde yaraladığını, bu sebeple 'kasten basit yaralama' suçu işlediğini, iddianameye konu sözleri sarf etmesiyle de 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma ertelendi

Ege Akersoy'un avukatı Ali Öztürk, mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 21 Şubat saat 16.00'ya erteledi.

Editör: Betül Vural