Karsu Dönmez kimdir? Karsu Dönmez nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Karsu Dönmez’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Karsu Dönmez kimdir? Karsu Dönmez kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Karsu Dönmez’in biyografisini haberimizde derledik…

Karsu Dönmez kimdir?

Karsu Dönmez, 19 Nisan 1990'da Hollanda'nın Amsterdam şehrinde Hatay'ın Karsu köyünden göç eden Birgül ve Alpaslan Dönmez'in iki kızından biri olarak dünyaya geldi. 8 yaşındayken televizyonda gördüğü piyanoyu çalmaya karar verdi. Bir röportajda müziğe olan ilgisini şöyle anlatıyordu: Televizyonda piyano çalan yaşlı bir adamı izliyordum. Ben de istiyordum. Annemle babam için müzik, sanat, kültür çok önemliydi. Yedi sene profesyonel olarak yüzdüm. Bir yandan da piyano çalıyordum. Annemle babam araba almak için para biriktirmişti. Onun yerine bana piyano aldılar. O piyano annemlerin evinde duruyor. 

Taraftarium24 | İngiltere – İsviçre maçı canlı izle Taraftarium24 | İngiltere – İsviçre maçı canlı izle

Karsu, Hollanda'daki Amerikan Büyükelçiliği'nin verdiği bir burs ile Amerika'ya gitti ve Rhode Island Üniversitesi'nde şan eğitimi aldı. Aktif müzik hayatına 16 yaşındayken babasının sahibi olduğu, Amsterdam'daki Kilim Restoran'ın müşterilerine piyano çalarak başladı. Burada müşterilerin dikkatini çeken Karsu, ilgiyle karşılandı ve onu dinlemeye gelenlerin sayısı arttı.

Wikipedia'da Karsu'nun serüveni için "Kısa süre içerisinde Concertgebouw’dan North Sea Jazz Festival’a ve hatta New York Carnegie Hall’a kadar önemli sahnelerde yer aldı. Karsu, Türkiye'deki çalışmalarına 2011 sonbaharında, plak şirketi, etkinlik ve menajerlik ajansı olan "Y Kültür Sanat" ile anlaşarak odaklandı. "Y Kültür Sanat" etiketiyle ilk stüdyo albümü Confession'ı (2012) ve Colors'ı (2015) Türkiye'de çıkardı. Bu iki albümde yer alan şarkıların neredeyse tamamının söz ve müziğini Karsu üstlendi. Sanatçı, üç yıl çalışarak hazırladığı ve kendi ismini verdiği Karsu isimli dördüncü albümünü 10 Ekim 2019'da yayınladı"  bilgilerini paylaşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi