ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın 3 Haziran’da jüri seçimiyle başlayan yargılanması tamamlandı. Jüri, Hunter Biden’ın yöneltilen üç ayrı suçu da işlediğine karar verdi.

Biden’ın avukat ekibi, bugünkü karardan dolayı hayal kırıklığa uğradıklarını ve mevcut yasal durumu takip etmeye devam edeceklerini açıkladı. Hunter Biden da yaptığı açıklamada 'suçlu bulunma kararından duyduğu hayal kırıklığından çok, gördüğü sevgi ve destek için minnettar olduğunu' aktardı.

UNRWA: Gidecek hiçbir güvenli yeri kalmayan Gazze halkı yeni zorunlu göçlerle karşı karşıya UNRWA: Gidecek hiçbir güvenli yeri kalmayan Gazze halkı yeni zorunlu göçlerle karşı karşıya

Biden hakkında verilecek cezanın 120 gün içerisinde belli olması bekleniyor. Ancak cezanın açıklanacağı tarih henüz belirlenmedi. Mahkeme yargıcı Maryellen Noreika'nın, suçlu bulunan Hunter Biden hakkında 25 yıla kadar hapis cezası verme yetkisi bulunuyor.

Ancak ilk kez suç işlediği için cezasının ne olacağı bilinmiyor.

Suçlamalar

Hunter Biden'a, 2018’de uyuşturucu bağımlısı olduğu bir dönemde yasa dışı şekilde ateşli silah edinme, satın alma işlemleri sırasında uyuşturucu kullanıp kullanmadığına dair sorulan sorulara yanlış beyanda bulunarak federal yasaları ihlal etme ve bu silahı yasalara aykırı şekilde tutma ile ilgili 3 ayrı suçlama yöneltilmişti.

Kaynak: Haber merkezi