Yerel seçimlerde partisinin aldığı sonuç üzerine olağanüstü kurultay kararı alan ve “aday olmayacağını” açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, Cumhur İttifakı’ndan destek gelmeye devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Akşener’in aday olmama kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Yeni Anayasa’ya destek vereceğim dedi. Bu birilerini rahatsız etti” ifadelerini kullandı.

Destici'ye yanıt ise İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'dan geldi.

"Yeni Anayasa'ya destek ifadesi abesle iştigaldir"

Vural, Destici'nin iddiasına "Sayın Destici'nin İYİ Parti ve Sayın Genel Başkanımızın "Yeni Anayasa'ya destek" verdiğine ilişkin ifadesi, yaşadığımız siyasal ortamı fırsat görüp olmayan birşeyi varmış gibi gösterip kendi siyasal tutumuna araç olarak kullanmaktan öteye hiçbir anlamı yoktur, abesle iştigaldir" sözleriyle yanıt verdi.

Vural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın devamında şu ifadeleri kullandı:

Ortada bir teklif ya da girişim olmadığına göre olsa olsa kendi gizli gündeminin yansımasıdır. Kendilerinin ifade ettiği Yeni Anayasa'nın ne olduğunu milletimize açıklamaları gerekir.

Öte yandan gerçek dışı bu ifade İYİ Parti'yi, terörün siyasi uzantılarıyla aynı karede hadsizce göstermesini de hatırlatmıştır.

İYİ Parti, kendisini başka odakların ifadelerinden, tanımlarından, hedefleri üzerinden tarif eden ve gelecek arayan bir siyasal anlayışa sahip olmamıştır. Kendi ilke, değer ve öncelikleri vardır.

İYİ Parti ve Sayın Genel Başkanımızın Anayasa konusundaki görüşleri malumdur ve kamuoyuna açıklanmıştır.

İYİ Parti, "Yeni Anayasa" ifadesinin altında yatan yeni bir millet ve devlet tanımı yapma arayışını kabul etmemektedir.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

Anayasa'da öngörülen hükümet etme sisteminin Türk devlet yönetim geleneğine uymadığını, milletin egemenliğine pranga vurduğunu, bu sistemin mecbur bıraktığı sayısal ittifaklarla siyaseti de ucubeleştirdiğini, kutuplaşmayı körüklediğini, siyaseti kurumsallıktan çıkarıp kişiselleştirdiğini, demokraside derin yaralar açtığını ve tek adamcı sistemi daha da tahkim edecek girişimlere de karşı olduğunu ifade etmiştir.

Meseleye her şeyden önce; Türk milletinin çeşitliliğine değil, tekliğine dayanan bir anlayışla bakmaktadır. Anayasa’nın başlangıç ve ilk dört maddesinin, devletimizin bekâsının teminatı, Cumhuriyet’imizin kurucu iradesine ve Türk milletine sadakatin de esas olduğunu düşünmektedir. Ayrıca 66’ncı maddede yer alan vatandaşlık ekseninde birliğin korunmasını bir zorunluluk olarak görmekte, mevcut Anayasa’da var olan ama işlerliği akamete uğratılan; hukukun üstünlüğü­, bağımsız ve tarafsız yargı, kuvvetler ayrılığı, birey hakları ilkelerinin, demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü Türkiye’nin temeli olduğunu düşünmektedir.

Rahatsız olanlar ise Anayasa konusunda ortaya konan bu temel görüşleri benimsemeyenler ve bunlarla gelecek planlaması yapanlar ile bu sistemle yöneten ve yönetmeye talip olanlardır." 

Kaynak: Haber Merkezi