Hazine yarın 1 tahvil ihalesi 1 doğrudan satış gerçekleştirecek Hazine yarın 1 tahvil ihalesi 1 doğrudan satış gerçekleştirecek

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Çanakkale Otoyol ve Köprüsü'nü işleten Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü işleten ICA İçtaş Altyapı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş. gibi şirketler, incelenen üç yıllık süre zarfında hiç vergi ödemedi. Ayrıca, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nu işleten Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. de vergi ödemeyenler arasında.

Düşük vergi ödeyen diğer işletmeler

Ankara-Niğde Otoyolu'nu işleten ERG Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Avrasya Tüneli'ni işleten Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin ise kazançlarına göre oldukça düşük oranlarda vergi ödedikleri iddia edildi. Özellikle, Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş., 2 milyar 558 milyon 275 bin TL kazanca karşılık sadece 635 milyon 343 bin TL vergi öderken, ERG Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. 29 milyon 900 bin TL kazanç üzerinden yalnızca 6 milyon 877 bin TL vergi ödedi.

Kaynak: Haber Merkezi