Hacamat, deriden vakum yöntemi ile vücuttaki kanın alınmasıdır. Eski mısırlılara dayandırılan kadim tıp yöntemlerinden biri olan hacamatın, birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Hacamat nasıl yapılır?

Derinin üzeri hacamat iğnesi ile çizilir, daha sonra bardak, kavanoz ya da şişenin emme gücünden yararlanılarak kanın çekilmesi gerçekleştirilir. Derinin altında biriken kan, özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Hacamat ile bu kirli kan alınmaktadır.

Hacamat, uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun bir şekilde yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.

Hacamat'ın faydaları nelerdir?

Hacamat tedavisi, kronik hastalıkların tedavisinde, boyun ve bel fıtığında, kalp hastalıklarında, karaciğerde ve birçok psikolojik hastalığın iyileştirilmesinde kullanılabilir. Bunun yanında göze canlılık verir ve görme kabiliyetini arttırır. Ağrı kesici etkisi, kandaki toksinlerin atılması, kronik yorgunluk sendromu, sağlıklı cilt, akıl sağlığı, akciğer sağlığı, sindirim sistemi, damar rahatsızlıkları, kabızlık ve ishal, baş ağrıları, sırt ağrısı gibi çeşitli durumlar için de faydalıdır. Ağrı, arterit, adet ağrısı, yaralanmalar, astım, selülit, yorgunluk, anemi, depresyon, duygusal problemler, atrofi, siyatik, soğuk algınlığı ve grip ve cilt problemleri gibi hastalıkların da tedavilerini destekleyerek en faydalı sonucu sağlayabilir. 

Editör: Şevval Dalgıç