• DOLAR 34,25 %0.28
  • EURO 37,64 %-0.37
  • STERLIN 45,08 %-0.37
  • ALTIN 2.920,13 %0.14
  • BİST100 9.109 %2.37
  • BITCOIN 61.900 %0.56
  • ETHERIUM 2.427 %1.65
25°

Tanzanya Haberleri

Tanzanya haberleri ve güncel Tanzanya gelişmeleri, Tanzanya ile ilgili tüm video, Tanzanya fotoğrafları ve Tanzanya haberleri Elips Haber - 'Herkese eşit yaklaşır' sitemizde


Dünya

Tanzanya'da ana muhalefetteki Demokrasi ve Kalkınma Partisinin (Chadema) üst düzey üyesi kaçırılarak öldürüldü.

Dünya

Tanzanya'nın başkenti Dodoma'da bir polis amiri, toplu tecavüze uğradığı belirlenen bir kadını seks işçiliğiyle ilişkilendirmesinin ardından görevden alındı.

Dünya

Tanzanya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdulrahman Kinana'nın görevinden istifa ettiği bildirildi.

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı.

Gündem

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arşiv, yükseköğretim bursları alanlarında 6 anlaşma imzalandı.

Dünya

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Dünya

Zanzibar'da deniz kaplumbağası eti yedikleri tespit edilen dokuz kişi öldü, 78 kişi hastaneye kaldırıldı. Ölenlerin sekizinin çocuk olduğu ifade edildi.

Dünya

Tanzanya'nın Müslümanların çoğunluğunu oluşturduğu Zanzibar Özerk Bölgesi'nde ramazan dolayısıyla şekere uygulanan katma değer vergisi sıfırlandı.

Dünya

Faslı 12 yaşındaki Yusuf et-Tazi, Afrika kıtasının en yüksek dağı olan Tanzanya’daki Kilimanjaro Dağı'nın zirvesine tırmanmayı başardı.

Dünya

Tanzanya'da yasadışı bir altın madeninde göçük meydana geldi. Şiddetli yağışların etkili olduğu bölgede yaşanan göçükte en az 22 kişinin hayatını...

Dünya

Tanzanya'da 31 Ekim'den bu yana haber alınmayan Devlet Başkanı Yardımcısı Philip Mpango, dün başkent Dodoma'daki bir pazar ayininde görüldü.

Dünya

Tanzanya'da şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 47 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı.

Dünya

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkesinin Tanzanya’da işlediği suçlardan 'utanç duyduğunu' söyledi.