• DOLAR 32,66 %0.32
  • EURO 35,56 %0.42
  • ALTIN 2.506,82 %1.60
  • BİST100 10.852 %-0.19
  • BITCOIN 56.600 %-2.25
  • ETHERIUM 2.980 %-2.55
27°

Lise Haberleri

lise haberleri ve güncel lise gelişmeleri, lise ile ilgili tüm video, lise fotoğrafları ve lise haberleri Elips Haber - 'Herkese eşit yaklaşır' sitemizde


Asayiş

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde evinden çıkıp arabasına bindiği sırada başından vurularak öldürülen Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç (48)...

Eğitim

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarına göre 352 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Yurt

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde lise öğrencileri arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır, 4 kişi yaralandı, 3 kişi ise gözaltına alındı.

Asayiş

Isparta'da bir lisenin yatılı pansiyonunda kalan 47 öğrenci, akşam yemeğinde yedikleri tavuktan zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvurdu. 45'i taburcu edilen öğrencilerden...

Gündem

Fransa'da onlarca lisede, İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze ile dayanışma eylemi yapıldı.

Asayiş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde lise öğrencisi kızın silahla yaraladığı erkek öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Asayiş

Ankara’da bir lise öğrencisi, okula elektronik sigara getirdiği için ailesine haber veren öğretmenini bacağından bıçakladı.

Eğitim

Eğitimde yeni müfredata ilişkin detaylar bu ay açıklanacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak müfredatla ilgili beklentilerini aktaran Eğitim-Sen...

Asayiş

Avcılar'daki bir lisede ders bitimi sonrasında dağılan öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgada 1 öğrenci bıçakla yaralandı. 2 öğrencinin de çeşitli...

Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak.

Bilim - Teknoloji

Türk Eğitim-Sen tarafından hazırlanan Türkiye'de Dijital Bağımlılık Araştırma Raporu'na göre dijital teknolojileri, ilkokul ve ortaokul öğrencileri daha çok oyun oynamak...

Eğitim

Liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "spor eğitimi" dersinin müfredatı hazırlandı. Buna göre öğrenciler, bireysel veya takım sporlarından herhangi birini seçebilecek.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ülke genelindeki ilk ortak yazılı sınav, ortaokul 6. sınıflara yönelik Türkçe ve matematik dersleri için yapıldı.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokullar ile liseler genelinde yapılacak birinci dönem ikinci yazılı sınavları yarın başlıyor.

Genel

AÖL sınav saatleri, hafta sonu MEB tarafından uygulanacak olan sınavlara katılacak adaylar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, sınavlar ne zaman?

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan 'Sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliği' dersinin müfredatı hazırlandı.

Eğitim

Resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlarına yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Her...

Dünya

Fransa'da, Müslüman öğrencilerin eğitim gördüğü önde gelen liselerden Özel Averroes (İbni Rüşd) Lisesinin devletle sözleşmesinin sonlandırılması için harekete geçildiği bildirildi.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde seçmeli dersler kapsamına alınan "Tıp bilimine giriş" dersinin müfredatını tamamladı.